Pelerinajul credincioșilor din Satu Nou, Pîrgărești și Nicorești

Pentru credincioșii noștri, ziua de sâmbătă, 19 iulie 2008, a început foarte de dimineață, când am plecat în pelerinaj spre sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Credincioșii din Satu Nou, Pîrgărești și Nicorești s-au unit pe drumul pelerinajului purificator pentru a ajunge cât mai aproape de Dumnezeu. Drumul destul de lung ne-a oferit posibilitatea multor rugăciuni și cântece prin care ne-am dispus sufletește înainte de a ajunge la sanctuar. Pentru unii dintre participanți acest pelerinaj a fost unic în viața lor. Am fost însoțiți pe drum de preoții și surorile din comunitățile noastre: pr. Eugen, pr. Serafim, sr. Clara, sr. Florentina și sr. Angela.

Ajunși la Cacica am fost primiți oficial și solemn de pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului. Un scurt istoric al sanctuarului ne-a introdus mai bine în atmosfera specifică locului de rugăciune în care ne aflam.

Ritualul penitențial a fost urmat de spovezi și sfântul Rozariu.

Celebrarea solemnă a Sfintei Liturghii a constituit punctul culminant al pelerinajului: am implorat mila și ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea Fecioarei Maria. Ne-am rugat pentru superiorii noștri, pentru credincioșii prezenți, pentru cei de acasă, bătrâni, bolnavi, pentru cei plecați la muncă în străinătate, pentru copii și tineri, pentru toți oamenii din lume.

După un timp de repaus, am intrat din nou în sanctuar pentru a-l însoți pe Domnul Isus Cristos pe Calea crucii.

Ne-am înălțat apoi sufletele în timpul adorației euharistice și am primit binecuvântarea euharistică specială cu ocazia pelerinajului.

Preoții care veghează aici s-au bucurat de prezența noastră și au declarat că ne așteaptă să revenim cu orice ocazie.

Coborând treptele bisericii sanctuarului am simțit bucurie, pace și liniște inexplicabilă care au rămas în suflet, sperăm pentru mult timp... pentru totdeauna.

Pelerinajul s-a încheiat seara când am ajuns acasă mai bucuroși, mai senini... și poate mai buni.

Clipele trăite atât de aproape de Maica Domnului de la Cacica ne dau curaj în rugăciunile noastre zilnice.

Îi mulțumim lui Dumnezeu care ne-a chemat și ne-a călăuzit pașii pe timpul acestui pelerinaj binecuvântat.

Sfântă Fecioară Marie de la Cacica, înfrumusețează și înnobilează rugăciunile noastre pe care le-am înălțat lui Dumnezeu prin mijlocirea ta. Susține și însoțește chiar și faptele cele mai mici, pentru ca toate să fie curate și primite în fața lui Dumnezeu Tatăl. Ajută-ne să devenim sfinți, sfinți cum vrea Isus, cum tu ne înveți și cu înfocare dorești. Amin.

Pr. Serafim Romila
Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]