Invitaþie pentru tineri: Viaþa este un pelerinaj!

Pentru a fi mãrturisitori ai lui Cristos, rãspunzând îndemnului Sfântului Pãrinte, tinerii din Dieceza de Iaºi se îndreaptã ºi ei spre sanctuarul sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Pelerinajul ca "drum spre sanctuar" este o imagine a vieþii noastre, ajutându-ne sã ne reamintim cã suntem cãlãtori pe acest pãmânt, dar ºi cã avem o direcþie clarã: cerul, veºnicia. Drumul vieþii înainteazã între bucurie ºi tristeþe, speranþã ºi îngrijorare, împlinire ºi decepþie, însã pe acest drum este mereu prezentã Maria, pentru a ne îndrepta paºii spre Cristos. Cristos, Cuvântul veºnic, coboarã în sânul sfintei Fecioare Maria, ca sã lumineze paºii fiecãrui om, iar Maria, Mamã gingaºã ºi puternicã, pãºeºte cu fiecare dintre fii încredinþaþi ei, ca aceºtia sã nu rãtãceascã.

Tinerii care doresc sã se apropie mai mult de Cristos sunt aºteptaþi sã participe la pelerinajul tinerilor la Cacica, în zilele de 14 ºi 15 august 2008, alãturi de ceilalþi credincioºi.

Pelerinajul tradiþional al tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe joi, 14 august 2008. Pelerinajul va fi condus de PS Aurel Percã. Episcopul auxiliar va fi în mijlocul tinerilor pe întregul parcurs. Tinerii care doresc sã participe sunt rugaþi sã fie prezenþi la locul de dupã calea feratã, înainte de zona unde încep serpentinele, pânã la ora 11.15. La aceastã orã va avea loc ritualul pornirii în pelerinaj, iar la ora 11.30 se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 ºi va avea loc ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi animatã de tineri.

Urmãtorul moment va fi privegherea marianã ºi procesiunea cu lumânãri de la ora 22.00. În continuare, pe parcursul nopþii, tinerii se vor reuni în rugãciune la altarul amenajat afarã, pregãtindu-se astfel sã trãiascã intens solemnitatea Adormirii Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie din solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor.

Detalii pot fi obþinute de la pr. Felix Roca, tel. 0741/501481, e-mail: pr.felixroca@gmail.com.

Pr. Felix Roca