Invitaþie la rugãciuni pentru unitatea familiilor

Sanctuarul diecezan din Cacica împreunã cu Oficiul pentru Pastoraþia Familiei ºi a Laicilor invitã toþi credincioºii, în perioada 16-24 decembrie 2009, la rugãciune, prin mijlocirea Maicii Domnului de la Cacica, pentru refacerea unitãþii familiei.

Advent, 2009

Sfinþiile voastre, dragi persoane consacrate,
Dragi fraþi ºi surori,

Sãrbãtoarea Crãciunului este sãrbãtoarea întâlnirii cu pruncul Isus în mijlocul familiei din Betleem ºi Nazaret, dar ºi în bisericile ºi familiile noastre.

La bucuria familiei sfinte s-au adãugat, rând pe rând, îngerii din ceruri, pãstorii ºi magii. Aceastã bucurie s-a transmis pânã în zilele noastre. Copiii stau alãturi de pãrinþi ºi se bucurã de venirea Mântuitorului.

Ne bucurãm cã Oficiul pentru Pastoraþia Familiei, împreunã cu Rectoratul sanctuarului din Cacica, au pregãtit pentru anul acesta un mesaj pentru toþi cei plecaþi din familii sã se reîntoarcã acasã, sã stea alãturi de cei dragi, mai ales lângã pãrinþi, lângã mame, pentru a-l întâlni pe pruncul divin coborât pe pãmânt, pe care ni-l aratã ºi ni-l oferã ea, Maica Preasfântã, Fecioara Maria, în ieslea cea sãracã, iar noi îl întâlnim pe altarul bisericilor noastre.

Felicitãm ºi binecuvântãm acest gând ºi aceastã iniþiativã ºi-i încredinþãm pe toþi credincioºii plecaþi în diferite þãri, departe de casã, ocrotirii Maicii Domnului ºi rugãciunilor îndreptate spre ea, în sanctuarul din Cacica ºi în celelalte sanctuare ºi biserici. Isus este singurul în stare sã pãstreze unite familiile noastre ºi sã le redea frumuseþea ºi demnitatea primitã de la Creator.

Pe toþi, cu bucurie, sã vã binecuvânteze pruncul divin, nãscut din Fecioara Maria.

(Afiºele ºi pliantele le veþi gãsi la centrele decanale, iar alãturat rugãciunea cãtre Maica Sfântã).

Petru Gherghel, episcop de Iaºi

* * *

Rugãciune

Dumnezeule, pãrinte iubitor de oameni, care, prin Preacurata Fecioarã Maria, l-ai trimis în lume pe unicul tãu Fiu pentru a forma din toþi oamenii rãscumpãraþi familia ta sfântã, priveºte, te rugãm, cu iubire milostivã asupra tuturor copiilor tãi plecaþi din familie ºi adunã-i în casa ta.

Fã ca sãrbãtoarea Crãciunului sã-i aprindã pe toþi cei înstrãinaþi de tine ºi de familia lor de dorul casei tale. Dã-le putere sã se întoarcã în sânul familiei creºtine, unde sã simtã bucuria de a fi împreunã ºi de a se ºti ocrotiþi de Mama lui Isus.

Te rugãm ca, prin mijlocirea Maicii Sfinte de la Cacica, sã faci ca pacea ºi bucuria familiei regãsite sã reîmprospãteze în inimile tuturor creºtinilor speranþa cã vor ajunge la fericirea veºnicã, în marea familie a celor rãscumpãraþi din ceruri. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Imprimatur
Iaºi, 1 decembrie 2009

Petru Gherghel, episcop de Iaºi

(Cu recomandare specialã pentru sanctuarul din Cacica)