Pelerinajul bolnavilor

Cu ocazia Celei de-a XVIII-a Zi Mondial a Bolnavului, srbtorit la nivel diecezan, Oficiul pentru Pastoraia Sanitar al Episcopiei Romano-Catolice Iai n colaborare cu Programul "Servicii de ngrijiri la Domiciliu" al Centrului Diecezan Caritas Iai, Sanctuarul de la Cacica i parohiile Diecezei de Iai au organizat la 15 mai 2010 un pelerinaj special al bolnavilor i al personalului medical, la sanctuarul marian de la Cacica.

Peste 700 de persoane s-au adunat smbt, 15 mai 2010, la Cacica, pentru a-i cere Domnului, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, alinare n suferin. Aceasta a fost posibil datorit rspunsului pe care diferite congregaii i parohii din ntreaga diecez au ales sa-l dea invitaiei fcute cu ocazia srbtorii a XVIII-a Zi Mondial a Bolnavului de printele Mihai Budu - responsabil cu Oficiul pentru Pastoraia Sanitar al Episcopiei Romano-Catolice de Iai.

Programul pelerinajului a fost urmtorul:
09.30-10.00: sosirea pelerinilor
10.00: ritualul de primire solemn a pelerinilor i Celebrarea penitenial
10.30: recitarea Sfntului Rozariu
11.00: sfnta Liturghie
13.00-14.00: prnzul
14.00: adoraia euharistic i binecuvntarea bolnavilor cu sfntul sacrament
14.45: plecarea spre cas a pelerinilor.

Programul a fost prezidat de pr. Mihai Budu responsabil cu Oficiul pentru Pastoraia Sanitar al Episcopiei Romano-Catolice de Iai, mpreun cu printele Romuald Bulai - paroh al sanctuarului de la Cacica, pr. Marius Adam - directorul executiv al Centrului Diecezan Caritas Iai, alturi de ali 13 preoi din diferitele parohii participante la eveniment.

Cuvntul de nvtur a fost rostit de pr. Mihai Budu i a fost o ncurajare pentru cei aflai n suferin, subliniind c absena icoanei de la Sanctuar (care este la restaurare) a fost nlocuit de chipul lor, de chipul celor n suferin, pe care este ntiprit chipul lui Isus Cristos. De asemenea, printele predicator i-a ndemnat pe bolnavi s ofere suferina lor i pentru preoi, ca acetia s fie pstori buni i sfini, aa cum Biserica are nevoie astzi.

n acest context, pr. Mihai a transmis i mesajul de susinere i ncurajare din partea Preasfinitului Petru Gherghel, care se afl n pelerinaj la Fatima i Lourdes, precum i mesajul de ncurajare i preuire a episcopului auxiliar Aurel Perc.

Asistena medical pe durata evenimentului a fost asigurat de Centrul Diecezan Caritas Iai prin personalul programului de ngrijiri la domiciliu, numeroi voluntari ajutnd persoanele cu dificulti de deplasare, astfel nct participanii au avut parte de un timp de rugciune binecuvntat, spovad, Liturghie i adoraie n condiii de siguran.

Cu precdere n aceste zile, n care suntem ncercai n credin, din cauza contextului economic, politic i social n care trim, care afecteaz ndeosebi persoanele defavorizate social, pe cei mai sraci dintre cei mai sraci, suntem chemai s cerem ajutorul printelui nostru ceresc, s ne punem toat ncrederea n El, pentru a nu pica n capcana dezndejdii, pe care ne-o ntinde la tot pasul cel ce vrea pierzarea noastr.

Organizatorii mulumesc tuturor celor care s-au implicat n acest pelerinaj, tuturor preoilor i persoanelor consacrate participante, tuturor bolnavilor, tuturor voluntarilor, precum i tuturor celor care au sprijinit financiar sau material acest eveniment.

Dr. Gema Bacoanu i Sergiu Ungurianu / Centrul Diecezan Caritas Iai

Mai multe imagini putei vedea [ albumul foto ]