Elevi franciscani în pelerinaj la Cacica

Elevii Liceului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman au mers în pelerinaj la Cacica, sâmbătă, 16 octombrie 2010, însoțiți de profesori și formatori.

Luna octombrie este închinată sfintei Fecioare Maria, Regina Sfântului Rozariu. Meditând misterele acestei profunde rugăciuni, seminariștii, profesorii și formatorii de la Liceul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman ne străduim să ne apropiem de Isus, cel care la Nazaret era supus părinților săi și care creștea în înțelepciune și har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

În dimineața zilei de 16 octombrie am pornit cu toții, elevi, profesori și formatori, în pelerinaj la Cacica, la sanctuarul național închinat Preacuratei, al cărui hram secundar este Preasfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu.

Acolo ne-am bucurat de salutul de bun venit și de binecuvântarea pelerinului oferită nouă de către pr. Romuald Bulai, rectorul sanctuarului. După acest prim moment ne-am pregătit pentru a trăi cât mai profund acest pelerinaj celebrând sacramentul Reconcilierii și încălzindu-ne vocile pentru a cânta Domnului. În cadrul sfintei Liturghii pr. Mitică Baltag ne-a îndemnat să fim nu doar cinstitori, ci și adevărați iubitori ai Mamei lui Dumnezeu. La finalul celebrării euharistice pr. Romuald ne-a încurajat să mergem cu bucurie pe drumul nostru de formare, dând mărturie despre vocația sa.

Pelerinajul a continuat cu ora mariană, în cadrul căreia ne-am rugat sfântul Rozariu, după care pr. Mitică ne-a dat mărturie despre prezența Mamei și Reginei noastre în viața sa. Ea e alături de noi toți acolo unde avem nevoie. Într-un mod deosebit ea ne cheamă în anumite locuri deosebite așa cum este cel de la Cacica sau cel de la Lourdes, unde părintele a putut să se bucure de mărturia atâtor pelerini care s-au simțit încurajați pe drumul lor de credință de această prezență deosebită a Preacuratei. A urmat un timp în care fiecare, în intimitatea inimii, a avut posibilitatea de a reflecta la tot ceea ce a primit în această zi.

Pentru această zi cu adevărat binecuvântată îi mulțumim Domnului și o rugăm pe Mama noastră, Maria, să ne însoțească și pe noi în creșterea noastră. Avem nevoie de ea, de exemplul ei, de iubirea ei față de noi.

Fr. Lucian Abalintoaiei, OFMConv

Mai multe imagini puteți vedea [ albumul foto ]