Peregrinatio Mariae în Anul Familiei

Anul Familiei (28 noiembrie 2010 - 20 noiembrie 2011), dedicat aprofundării rolului familiei și Căsătoriei creștine în Biserică și în societate, va fi deschis în toate comunitățile catolice din Moldova, duminică, 28 noiembrie 2010. Totodată, duminică, odată cu începutul postului Crăciunului, începe în Biserica Catolică și un nou an bisericesc.

Anul Familiei este însoțit și de "Peregrinatio Mariae" - pelerinajul veneratei imagini a Maicii Domnului de la Cacica în parohiile diecezei. Pe parcursul a trei ani se dorește ca această icoană să poposească în toate comunitățile. Anul acesta icoana poposește în catedrala din Iași (28 noiembrie - 5 decembrie), Bacău-centru (5-8 decembrie), Barticești (9-12 decembrie): Suceava (12-15 decembrie) și Solonețu Nou (15-19 decembrie).

Anul Familiei va fi deschis în catedrala din Iași duminică, 28 noiembrie, printr-o Liturghie pontificală. Icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi primită la ora 10.45 de către PS Petru Gherghel și de mai mulți preoți. Apoi icoana va fi așezată în apropierea altarului. După-amiază se va recita rozariul (cele 20 de mistere) și se va face o oră de rugăciune mariană.

În zilele următoare rând pe rând au fost programate să vină în pelerinaj la catedrală celelalte parohii din Iași: Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" (29 noiembrie), Parohia "Sfântul Anton" (30 noiembrie), Parohiile Tomești, Dancu și Valea Lupului (1 decembrie), Parohia "Adormirea Maicii Domnului" (2 decembrie), persoanele consacrate de la mănăstirile din Iași (3 decembrie), seminariștii (4 decembrie).

În program: Liturghii cu predici centrate pe misterul Mariei în familie, rozariul, rugăciuni și cântece mariane, un recital "Ave Maria" al corurilor celor trei parohii din Iași - toate încheiate cu o procesiune cu icoana Maicii Domnului pe Bd. Ștefan cel Mare (sâmbătă, 4 decembrie, ora 19.00).

Parohiile care doresc să primească icoana Maicii Domnului, sunt rugate să se programeze din timp, luând legătura cu pr. Romuald Bulai (tel. 0230-237009)