Peregrinatio Mariae - Iaºi. Ziua a doua

Comunitatea Parohiei Romano-Catolice "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaºi a venit în pelerinaj la catedrala "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã", luni, 29 noiembrie 2010, pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului de la Cacica, care se aflã în aceste zile în acest sfânt lãcaº.

Programul organizat de cei de la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" a început la ora 10.00. Cei prezenþi au recitat toate cele 20 de mistere ale sfântului Rozariu.

Seara, la ora 17.00, a fost organizatã o orã marianã cu rugãciuni ºi cântece în cinstea Preacuratei.

La ora 18.00 a urmat sfânta Liturghie prezidatã PS Petru Gherghel, împreunã cu un grup de preoþi, printre care ºi preoþii comunitãþii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus".

La predicã, pr. dr. Eduard Ferenþ a vorbit despre douã modele de credinþã. Mai întâi a evidenþiat credinþa centurionului din Evanghelie, care deºi pãgân a crezut în cuvântul lui Isus. Apoi a subliniat credinþa Mariei, care prin acel fiat, spus arhanghelului Gabriel, a fost prima evanghelizatã. De asemenea, a arãtat acþiunea misionarã a Mariei, care nu s-a mulþumit sã fie doar evanghelizatã, ci a început sã evanghelizeze. Pãrintele Ferenþ ºi-a încheiat predica printr-un îndemn, adresat tuturor, de a fi misionari, imitând-o astfel pe Maria care a venit la Iaºi ca o misionarã ºi pelerinã.

Liturghia a fost animatã de corul acestei comunitãþi.

Trebuie menþionat faptul cã rugãciunile în cinstea Mãicuþei noastre nu au încetat sã fie înãlþate. În catedrala "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã" din Iaºi s-a recitat sfântul Rozariul, rugãciuni speciale ºi cântãri cãtre Maria pe toatã durata zilei.

PS Petru Gherghel a îndemnat pe cei prezenþi sã o ia de model pe Maria ºi sã-l mãrturiseascã pe Cristos în viaþa de zi cu zi, în societatea în care acþioneazã.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]