Peregrinatio Mariae - Iaºi. Ziua a cincea

Comunitatea Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din Iaºi s-a adunat în jurul icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, joi, 2 decembrie 2010. PS Petru Gherghel împreunã cu preoþii acestei comunitãþi au concelebrat sfânta Liturghie seara la ora 18.00, în catedrala "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã" din Iaºi.

Joi, 2 decembrie, a venit rândul catolicilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" sã se strângã în jurul icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Ei au înãlþat rugãciuni ºi cântece în cinstea Maicii Domnului pe toatã durata zilei.

Seara la ora 17.00 a urmat un concert susþinut de corurile de tineri ale parohiilor din Iaºi: "Sfântul Anton", "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" ºi corul Juvenes Ecclesiae. Repertoriul lor a cuprins cântarea Ave Maria din lucrãrile mai multor compozitori cunoscuþi.

La ora 18.00 PS Petru Gherghel împreunã cu preoþii acestei comunitãþi au concelebrat sfânta Liturghie.

La predicã, pr. Mihai Budãu s-a adresat într-un mod special familiilor. El le-a îndemnat sã devinã ceea ce sunt, un loc sfânt care îi sfinþeºte pe ceilalþi. Iar pentru a realiza acest lucru pãrintele a oferit-o ca model pe Maria. De asemenea, pãrintele a subliniat importanþa pãstrãrii legãturii cu Dumnezeu. El i-a îndemnat pe cei prezenþi sã nu taie firul de legãturã cu Dumnezeu, deoarece este un fir de susþinere pentru întreaga noastrã viaþã.

Dupã binecuvântarea finalã a urmat cântarea rugãciunii "Îngerul Domnului".

Cei care au avut posibilitatea ºi au fost interesaþi, au putut asculta celebrarea sfintei Liturghii la radio. Trebuie menþionat faptul cã pe tot parcursul acestei sãptãmâni sfânta Liturghie a fost transmisã la Radio Maria.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]