Peregrinatio Mariae - Iaºi. Ziua a ºasea

Persoanele consacrate au venit în pelerinaj la icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, vineri, 3 decembrie 2010. Seara, PS Aurel Percã a celebrat sfânta Liturghie în catedrala "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã".

Persoanele consacrate s-au strâns vineri, 3 decembrie, în jurul icoanei Sfintei Fecioarei Maria de la Cacica. Pe toatã durata zile s-au înãlþat rugãciuni ºi cântãri în cinstea Preacuratei.

La ora 16.30 persoanele consacrate au organizat o orã marianã. Surorile Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenþe au condus aceastã orã marianã. Ea a cuprins mai multe rugãciuni, învãþãturi ale papilor, reflecþii, texte biblice ºi cântece închinate Mariei.

A urmat apoi jumãtate de orã de adoraþie euharisticã. Pr. Valeriano Giacomelli, superiorul mãnãstirii "Don Orione" din Iaºi, a condus aceastã adoraþie euharisticã.

PS Aurel Percã împreunã cu un grup de preoþi au concelebrat sfânta Liturghie la ora 18.00. La altar s-a aflat ºi pr. Alois Fechet, responsabil cu viaþa consacratã.

La predicã pr. Valeriano Giacomelli a vorbit despre norocul pe care îl avem având-o pe Maria în mijlocul nostru. Pãrintele a lãudat iniþiativa PS Petru Gherghel de a începe acest Peregrinatio Mariae, deoarece astfel o pot avea în mijlocul lor pe Maria toate parohiile din Dieceza de Iaºi. De asemenea, a subliniat faptul cã Maria peste tot în evanghelie apare lângã Isus. De aceea ne-a îndemnat pe toþi sã rãmânem lângã Cristos în fiecare clipã a vieþii noastre.

La final, PS Aurel i-a îndemnat pe toþi sã urmeze modelul Mariei ºi sã nu se despartã niciodatã de Cristos ºi de Biserica sa.

Celebrarea liturgicã s-a încheiat cu intonarea rugãciunii "Îngerul Domnului". Sfânta Liturghie a fost ºi transmisã în direct la Radio Maria.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]