Peregrinatio Mariae - Iaºi. Ziua a ºaptea

Seminariºtii de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaºi au venit în pelerinaj la icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica sâmbãtã, 4 decembrie 2010, ultima zi în care a fost expusã în catedrala romano-catolicã "Sfânta Fecioarã Maria, Reginã". PS Petru Gherghel a celebrat Liturghia de încheiere a pelerinajului Mariei la Iaºi în seara aceleiaºi zile la ora 18.00.

Seminarul diecezan din Iaºi s-a strâns în jurul Mariei, în ultima zi de ºedere în Iaºi a icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Profesorii ºi seminariºtii au înãlþat rugãciuni ºi cântãri în cinstea Mamei noastre cereºti.

La ora 15.00 copii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iaºi au petrecut o orã în preajma Mariei. Copiii s-au rugat, au cântat în cinstea Mariei ºi s-au bucurat împreunã cu pr. Petru Dorcu de prezenþa Mamei lui Isus în mijlocul lor.

La ora 17.00 seminariºtii au organizat o orã marianã. Pr. Cristinel Fodor împreunã cu studenþii anului V au condus ora de rugãciune.

La ora 18.00 a început celebrarea liturgicã. PS Petru Gherghel împreunã cu preoþii din Iaºi au concelebrat Liturghia de încheiere a pelerinajului Mariei în capitala Moldovei.

Pr. predicator, Cristinel Fodor, dupã o scurtã prezentare a istoricului icoanei, a subliniat credinþa ºi ascultarea Mariei. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenþi sã apeleze la Maria în problemele care apar în viaþa lor. Mama noastrã este un mijlocitor puternic pe lângã Fiul ei.

La sfârºitul Liturghie întreaga adunare liturgicã a mers în pelerinaj cu icoana Maicii Domnului de la Cacica pe strãzile Iaºiului, în ciuda ninsorii abundente de afarã. La întoarcerea în Bisericã, pr. Romuald Bulai a lãudat iniþiativa episcopului nostru de Iaºi, de a duce icoana Maicii Domnului în toate parohiile diecezei ºi a þinut sã ofere tuturor parohiilor din Iaºi câte o copie a icoanei de la Cacica.

La finalul sfintei Liturghii a fost intonatã rugãciunea "Îngerul Domnului". Trebuie menþionat faptul cã celebrarea liturgicã a fost animatã de corul Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iaºi.

Sfânta Liturghie a fost transmisã în direct la Radio Maria.

De la Iaºi icoana va merge la Bacãu-centru unde va rãmâne pânã la 8 decembrie 2010.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteþi vedea [ albumul foto ]