Peregrinatio Mariae - Barticești (9-12 decembrie 2010)

Bine ai venit, sfântă Fecioară Marie, în mijlocul comunității din Barticești! Te întâmpinăm cu bucurie, cu speranță și cu onoare!

Această onoare au arătat-o credincioșii Parohiilor "Sf. Iosif Muncitorul" și Ghereștii Noi prin numărul mare de participare atât la Liturghia de primire a icoanei Maicii Domnului de la Cacica celebrată joi, 9 decembrie 2010, la orele 16.30 în prezența părintelui paroh Ștefan Vacaru, a părintelui Romuald Bulai, a părintelui predicator Iacob Stolnicu și a altor preoți, cât și la Liturghiile pentru Sfintele Misiuni ce s-au ținut în parohia noastră până duminică, 12 decembrie 2010, când s-au încheiat cu sfânta Liturghie de la ora 11.00, celebrată de Preasfințitul Petru Gherghel, episcopul de Iași. Desigur, după aceea, icoana Maicii Domnului și-a continuat pelerinajul spre comunitatea din Suceava.

După cum spunea și părintele predicator, comunitatea din Barticești a trăit zile de har, momente de intimă relație cu Dumnezeu prin rugăciunile care s-au făcut la Maica Domnului, prin sfintele Rozarii susținute atât înainte cât și după Liturghiile Sfintelor Misiuni de diferite grupuri de rugăciune (ACT, laicii Iubirii Milostive) însoțiți de numeroși credincioși, prin procesiunea ce s-a făcut în jurul bisericii împreună cu credincioșii și prin predicile ce au vorbit despre necesitatea reînnoirii, rugăciunii, mâinilor protectoare și exemplului de mamă al sfintei Fecioare Maria în fiecare din noi înșine pentru ca prin noi familia să se redescopere pe sine și pe Dumnezeu.

Așadar, Măicuța Domnului, fă rodnice aceste zile de misiune, pentru ca, prin prezența vizibilă în icoana de la Cacica, să conștientizăm prezența ta invizibilă, vie și perpetuă în mijlocul nostru, al familiilor noastre și al marii familii numită Biserica, prin Fiul Tău, Domnul nostru Isus Cristos.

Pr. Gabriel Sascău

Mai multe imagini puteți vedea [ albumul foto ]