Peregrinatio Mariae - Suceava (12-15 decembrie 2010)

În acest timp sfânt al Adventului, când Biserica ne îndeamnă să parcurgem un drum a cărui finalitate este ieslea din Betleem, credincioșii din Parohia Suceava au primit un dar de la Dumnezeu, care să-i ghideze în călătoria lor spirituală, la fel cum steaua de la răsărit i-a călăuzit pe cei trei magi: icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica.

Timp de trei zile, începând de duminică, 12 decembrie 2010, s-au adunat în jurul Măicuței Sfinte, enoriașii din Suceava și din filiale, împreună cu păstorii sufletești, dar și distinși oaspeți, începând cu păstorul diecezei, Excelența sa episcop Petru Gherghel care a întâmpinat-o pe sfânta Fecioară, la sosirea icoanei ei în Suceava, preoți din Decanatul de Bucovina și din dieceză, oficialități și credincioși din alte parohii. Cu toții au înălțat rugăciuni și cântări de laudă către aceea care a fost aleasă de Dumnezeu să fie Mama Cuvântului, dar și Mama noastră, a tuturor.

În cea de a treia seară, ca și în celelalte zile, credincioșii s-au adunat în număr mare, pentru a-i mulțumi și a-și arăta recunoștința față de Sfânta Fecioară Maria de la Cacica pentru această vizită și pentru a-și lua rămas bun.

Sfânta Fecioară Maria a venit la noi, așa cum altădată a vizitat-o pe verișoara ei, Elisabeta, aducându-ne în suflete o bucurie nespusă și un suflu nou în viața fiecăruia dintre noi, prin harurile primite în aceste zile prin mijlocirea ei.

Iți mulțumim, Maică Sfântă, că ai venit la noi, îți mulțumim că ești steaua călăuzitoare care ne conduce la Fiul tău, Isus, îți mulțumim că ne primești pe fiecare sub mantia ta ocrotitoare!

Sfântă Fecioară Maria de la Cacica, roagă-te pentru noi!

A consemnat Iulia Cucu

Mai multe imagini puteți vedea [ albumul foto ]