Peregrinatio Mariae - Siret (3-6 februarie 2011)

Ziua de 3 februarie 2011 a fost una dintre cele mai ateptate de comunitatea catolic din Siret. Dup ce pr. paroh Irinel-Iosif Iosub, mpreun cu credincioii, s-au mobilizat cum au tiut mai bine, la ora 16.30, au primit cu bucurie n propria comunitate vizita icoanei sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Alturi de printele paroh, pe lng preoii concelebrani, s-a aflat i pr. Iosif Pule, decan de Suceava, care a prezidat sfnta Liturghie.

Au fost prezeni i Adrian Popoiu, primar al oraului Siret, mpreun cu Cristian Mocrei, viceprimar al oraului.

La frumoasa ceremonie au luat parte credincioii parohiei, dar i numeroi credincioi de alte confesiuni.

Icoana va rmne n Siret pn duminic, 6 februarie 2011, cnd, dup Liturghia de la ora 11.00, icoana se va ntoarce n sanctuarul din Cacica.

Fie ca icoana Mamei cereti n comunitatea noastr s ne ajute s nelegem mai bine c viaa este un dar al lui Dumnezeu, iar noi trebuie s o facem "dar" confrailor notri.

Sr. Joanna Maksim

Ultima zi de prezen a icoanei de la Cacica

Duminic, 6 februarie 2011, a fost ultima zi n care icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica a mai putut fi venerat n biserica romano-catolic din Siret.

La Liturghia solemn de la ora 11.00 a participat i a celebrat Excelena sa episcop Aurel Perc, mpreun cu ali preoi oaspei. La aceast ceremonie au luat parte toate persoanele consacrate din Decanatul de Bucovina, care s-au adunat n jurul altarului i al Preacuratei pentru a aduce laud i mulumire bunului Dumnezeu pentru toate harurile cu care copleete Biserica i omenirea ntreag.

La predic, PS Aurel Perc a vorbit despre puterea de mijlocire a Mamei noastre cereti pe lng tronul milostivirii divine. A subliniat foarte frumos rolul pe care viaa consacrat l are n viaa Bisericii i faptul c ntre pstorul unei comuniti i persoanele consacrate din comunitatea respectiv trebuie s existe o bun colaborare, pentru ca munca celor care s-au dedicat ntr-un mod deosebit slujirii lui Dumnezeu i aproapelui s dea mai multe roade la sfnta Liturghie.

Printele paroh a mulumit lui Dumnezeu i Preacuratei pentru toate harurile cu care Providena divin copleete Biserica i omenirea ntreag. Totodat a mulumit excelenei sale, Aurel Perc i preoilor oaspei care ni s-au alturat la acest moment de rugciune i bucurie.

Noi, credincioii, i mulumim bunului Dumnezeu i Preacuratei Fecioare Maria pentru acest mare dar al prezenei icoanei Mamei noastre cereti de la Cacica n mijlocul nostru. Un mulumesc i spunem i printelui nostru paroh Irinel Iosif Iosub pentru buna organizare i pentru c ne nsufleete i ne ncurajeaz n a ne apropia din ce n ce mai mult de Dumnezeu ndurare i de Maica noastr cereasc.

Ana-Maria Balachi

ntlnirea persoanelor consacrate din Bucovina

Duminic, 6 februarie 2011, a avut loc ntlnirea persoanelor consacrate din Bucovina la biserica "Naterea Sfintei Fecioare Maria" din Siret, jud. Suceava.

Parohul Irinel Iosif Iosub, mpreun cu credincioii din Siret i cu persoanele consacrate, l-au ntmpinat ntr-un mod solemn pe PS Aurel Perc n faa bisericii.

La ora 11.00 a avut loc sfnta Liturghie prezidat de PS Aurel Perc, care a inut i omilia. Au concelebrat mai muli preoi invitai din zon i din Iai. La predic, episcopul a subliniat valoarea vieii consacrate n Biseric i le-a adresat persoanelor consacrate prezente cuvinte de ncurajare i mulumire pentru munca pe care o desfoar cu copiii, btrnii, sracii i n parohii, ndemnndu-le s fie sare i lumin pentru cei din jur.

Prezena icoanei de la Cacica n aceast zi a fost o ocazie n plus pentru fiecare de a se apropia mai mult, de a se ncredina ocrotirii Sfintei Fecioare i de a cere ajutorul ei pentru a deveni mrturisitori ai lui Isus Cristos.

Dup Liturghie a urmat un timp de fraternitate, agap freasc i un program de cntece organizat la Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului. Programul s-a ncheiat cu o rugciune de mulumire i cu binecuvntarea PS Aurel, n capela surorilor. La finalul ntlnirii s-a propus o zi de reculegere pentru luna martie, urmnd s se stabileasc locul unde va avea loc aceast ntrunire.

Toi ne-am bucurat pentru aceast zi, mulumindu-i Domnului pentru vocaia pe care ne-a druit-o i cerndu-i harurile necesare de a corespunde acestei chemri. Fie ca Maica Domnului s ne ocroteasc i s ne cluzeasc paii pe cale!

Sr. Amadeea Bulai, CJ

Cteva reportaje putei viziona n seciunea Audio-video.

Mai multe imagini putei vedea n albumele foto de la:
- Prima zi: Primirea icoanei
- Ultima zi: Sfnta Liturghie cu persoanele consacrate