Peregrinatio Mariae - Bogata (17-20 februarie 2011)

Tânără parohie Bogata, în perioada 17-20 februarie 2011, a trăit trei zile și trei nopți de mare bucurie și har împreună cu credincioșii catolici și ortodocși veniți din toată valea Trotușului, deoarece Icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost adusă în pelerinaj în biserica din Bogata.

Primirea icoanei sfintei Fecioare a avut loc joi seara la ora 16.45, după care s-a celebrat sfânta Liturghie și apoi s-a recitat sfântul Rozariu. În față icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului ne-am unit cu toții în rugăciune și sărbătoare. Maica Preasfântă i-a apropiat de Isus și de Biserică și pe cei reci în credință care nu veneau la biserică. Părinți și copii împreună s-au rugat în fața icoanei și au atins icoana cu diferite obiecte și haine pe care le păstrează ca amintire.

În fiecare zi s-au celebrat câte două sfinte Liturghii la rele 11.00 și 17.00 cu predici mariane foarte frumoase, s-au recitat mai multe Rozarii, au avut loc ore de rugăciuni mariane cu copii, tineri, părinți și bunici și momente de liniște și rugăciune personală.

Vineri seara am mers în procesiune cu icoana sfântă în cimitir și ne-am rugat pentru toți răposații noștri, iar sâmbătă seara copii și tinerii ne-au prezentat sceneta "Aparițiile sfintei Fecioare Maria la Fatima".

Duminică dimineața l-am întâmpinat pe Preasfințitul Aurel Percă care a celebrat la ora 11.00 sfântă Liturghie de încheiere a pelerinajului. La predică, Preasfințitul ne-a vorbit despre Maica Domnului și a noastră și despre bucuria de a o iubi și de a o ruga prin rugăciunea sfântului Rozariu.

După împărtășanie, Preasfințitul a binecuvântat bijuteriile oferite de către credincioși pentru încoronarea icoanei sfinte și a sfințit Icoana Sfintei Fecioare Maria oferită ca amintire de către părinții franciscani. După sfânta Liturghie am mers în procesiune cu icoana sfântă pe străzile sătucului nostru, iar la încheierea s-a oferit tuturor credincioșilor și pelerinilor o întăritură.

Cu toții ne-am umplut sufletele de harurile primite prin mijlocirea Preacuratei! Ne rugăm și sperăm în continuare ca Măicuța Preasfântă să ne ocrotească, să ne unească în jurul lui Isus și să ne ajute să renovăm biserica, atât cea de cărămidă, cât și cea spirituală, ale cărei cărămizi suntem noi.

Maică preasfântă, roagă-te pentru noi!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Isidor Mîrț