Peregrinatio Mariae - Mirceti (17-20 martie 2011)

i credincioii din Parohia Romano-Catolic, Mirceti, judeul Iai, din Decanatul de Valea Siretului, au dat curs planului pastoral propus de episcopul Petru Gherghel pentru Anul Familiei, de a desfura misiuni populare n fiecare parohie i de a invita pe Maica Domnului de la Cacica n comunitile noastre.

Iat ndemnul episcopului Petru Gherghel, de la 15 ianuarie 2011: "Cu toi s ne unim sub aripa ei ocrotitoare i s ne rugm: Toat frumoas eti, Marie, tu eti cinstea neamului nostru, sub ocrotirea ta alergm, Maic preasfnt din Cacica".

De aceea, n perioada 17-20 martie 2011, n Parohia Romano-Catolic Mirceti, au avut loc misiuni populare, pregtite i inute de pr. Iacob Stolnicu, paroh de Sagna, judeul Neam. i tot n acest timp am invitat-o la noi i pe Maica Domnului de la Cacica, nsoit de prinii franciscani.

Printele predicator Iacob a evideniat rolul familiei cretine n lumea de astzi, subliniind c familia cretin, dei pe pmnt este purttoare de cruce, ea crede n victoria nvierii.

Aa cum am amintit, misiunile populare din parohia noastr, misiuni la care au participat i numeroi preoi i cretini din vecini, s-au desfurat sub privirile i ocrotirea Icoanei Maicii Domnului de la Cacica. La primirea icoanei n Parohia Mirceti, au fost prezeni i episcopul de Iai, PS Petru Gherghel, nsoit de pr. Isidor Mocanu, penitentiarum magnus.

Icoana fctoare de minuni de la Cacica este o copie a Madonei Negre de la Czestochowa, Polonia. Se spune c icoana Madonei Negre de la Czestochowa, a fost pictat de sfntul evanghelist Luca, cel care a cunoscut-o personal pe Maica Domnului i care a fost i primul ei biograf. El a pictat aceasta icoana la cererea unor cretini din Ierusalim. ns Maica Domnului din aceast icoan a voit s ajung i s rmn la Czestochowa. Am putea spune c, aa cum Madona Neagr a ales Czestochowa, tot astfel copia ei, a ales Cacica. i aa cum Madona Neagr de la Czestochowa peregrineaz prin parohiile Poloniei, tot astfel Maica Domnului de la Cacica peregrineaz prin parohiile Moldovei, mprind haruri i binecuvntri de la Fiul ei, Isus.

Dac icoana Maicii Domnului de la Cacica a lcrimat cnd a pit pe teritoriul rii noastre, credincioii din Mirceti au lcrimat att la sosirea, ct i la plecarea ei din biserica noastr.

De-a bunul Dumnezeu ca aceste lacrimi s fie lacrimi de adevrat iubire i cin!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. paroh Ioan Lungu