Peregrinatio Mariae - Mogoșești Siret (10-13 aprilie 2011)

Duminică, 10 aprilie 2011, la ora 17.30, Preasfințitul Petru Gherghel împreună cu părintele paroh Silvestru Bejan și cu alți preoți au întâmpinat sosirea Icoanei de la Cacica în mijlocul credincioșilor Parohiei Mogoșești-Siret. De față erau și credincioșii care erau și ei dornici să primească vizita Mariei. Pe lângă vântul năprasnic, răsunau de bucurie și glasurile clopotelor. La celebrarea sfintei Liturghii, Preasfințitul a subliniat frumusețea acestui moment deosebit. Erau prezenți șapte preoți și mulți credincioși.

În zilele de luni și marți, la ora 11.00, a avut loc o celebrare mariană, constând din recitarea rozariului, citirea Cuvântului lui Dumnezeu și predică despre Maria, urmând apoi cântate Litaniile Sfintei Fecioare. Deoarece elevii n-au putut participa, fiind la școală, la ora 15.00 s-a făcut altă celebrare mariană cu ei. Seara la ora 18.00 am concelebrat, la predică, Maria fiind prezentată în rolul, misiunea, participarea ei unică la lucrarea mântuirii.

Miercuri, 13 aprilie 2011, la ora 11.00 a avut loc celebrarea de încheiere și de rămas bun de la Icoana Maicii Domnului. Am fost prezenți nouă preoți și părintele Ștefan Vacaru a prezentat locul Mariei în viața noastră. Erau prezenți numeroși credincioși, chiar și ortodocși. Iar la ora 14, după o scurtă rugăciune în fața icoanei, am însoțit-o cu emoție pe Maria plecând. Au fost zile alese, frumoase, binecuvântate simțind-o pe Maria printre noi în chip deosebit. A fost un eveniment așteptat și trăit de comunitatea întreagă.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Silvestru Bejan