Peregrinatio Mariae - Nicoreti (8-11 mai 2011)

"i de unde mie aceasta, ca s vin la mine Maica Domnului meu?" Precum Elisabeta, care a beneficiat de vizita Maicii Domnului, la fel si comunitatea noastr a fost binecuvntat, n perioada 8-11 mai 2011, de poposirea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nicoreti consolidndu-i astfel harurile prin divinele binecuvntri i inedita prezen a Fecioarei n biserica noastr.

Fiind ntmpinat de ntreaga comunitate mpreuna cu printele paroh Inoceniu Arcana, ali prini din vecintate i, nu n ultimul rnd, de Preasfinitul Aurel Perc, sosirea binecuvntat a Maicii Domnului a umplut sufletele cretinilor de bucurie, aducnd cu dnsa numeroase haruri i raze de soare. Beneficiind de prezena Preasfinitului episcop auxiliar, comunitatea a fost mai aproape de ceea ce nseamn puterea Nsctoarei de Dumnezeu n rndul nostru, nelegnd totodat din cuvintele acestuia importana pe care ar trebui s-o acordam familiei, tema asupra creia vom reflecta urmtorii trei ani. Importana familiei i totodat ajutorul Mariei n cadrul acesteia au fost strecurate n gndurile noastre n prim plan de Preasfinitul Aurel, care a precizat c n momentele de tensiune familial, optim este necesar s apelm la Maica Domnului i nu la avocat, pentru c ea este aceea care mijlocete pentru noi i care ne ndreapt ctre Tatl.

Drept mulumire Mamei cereti, cretinii din Nicoreti i-au cntat, s-au rugat i i-au fost alturi n toate aceste zile n care icoana Maicii Sfinte a transmis credin, putere i binecuvntare. n ecoul cntrilor i nltoarelor rugciuni, cretinii s-au apropiat de Maria, ntorcndu-se spre case plini de har i bucurie, seara de 10 mai, fiind mai plin de aceast bucurie, rspndit n toat parohia prin procesiunea cu Icoana Fecioarei de la Cacica. n seara de 11 mai, chipul sublim al Mariei i-a continuat drumul binecuvntat spre sanctuarul din frumoasa Bucovin, dup o sfnt Liturghie de ncheiere n cadrul creia, pr. Toma Rediu, decanul de Oneti, a fcut cunoscut necesitatea sufletului nostru de a aprecia munca lui Dumnezeu, distribuit n fiecare dintre noi, noi cei vulnerabili i pctoi.

Mulumim Maicii Sfinte pentru harurile primite i, ndemnai de sfaturile printelui Cristian Pal, vom ncerca s-o vizitm pe Mama noastr cereasc n sanctuarul de la Cacica ori de cte ori vom avea posibilitatea!

La finalul celebrrii de ncheiere, o tnr din comunitatea noastr, Ioana Galu, clasa a VII-a, a compus o poezie de mulumire ctre sfnta Fecioar de la Cacica:

"Micu, scump, fecioar
Cea mai pur floare,
pentru satul nostru drag,
eti mijlocitoare.
Am venit cu mic cu mare
S te adorm,
chipul tu, cel rupt din soare
toi s l vedem.
Mulumim, sfnt Marie,
pentru harul sfnt
de a te avea pe tine
pe acest pmnt.
Prin tine, micu drag
Ajungem la Tatl
Motivezi greeala noastr
Ce-i pe loc iertat.
Am simit prezena ta
n mod special
Trei zile la rnd ai stat
La noi pe altar.
i a venit lume mult
de prin alte sate,
Bahna, Satu-Nou, Prgreti
i-aa mai departe
ne-am rugat toi mpreun
pentru vremuri bune
pentru frai, pentru surori
so, soie, amndoi.
Copilai, tineri, btrni,
de azi vrem s fim mai buni.
Nicoreti e satul meu
Marie, e i al tu.
Roag-te cu struin,
s ndrepi a noastr voin.
Cu lacrimi n ochi dorim
ie azi s-i mulumim
rmas-bun s ne lum,
dar vrem s continum
pelerini s fim pe lume
n frunte cu al tu nume.
V mulumim tuturor
C ne-am rugat toi n cor
V ntoarcei la casa voastr
Nu uitai de Mama noastr.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

A consemnat Laura Balint