Peregrinatio Mariae - Nicoreºti (8-11 mai 2011)

"ªi de unde mie aceasta, ca sã vinã la mine Maica Domnului meu?" Precum Elisabeta, care a beneficiat de vizita Maicii Domnului, la fel si comunitatea noastrã a fost binecuvântatã, în perioada 8-11 mai 2011, de poposirea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nicoreºti consolidându-ºi astfel harurile prin divinele binecuvântãri ºi inedita prezenþã a Fecioarei în biserica noastrã.

Fiind întâmpinatã de întreaga comunitate împreuna cu pãrintele paroh Inocenþiu Arcana, alþi pãrinþi din vecinãtate ºi, nu în ultimul rând, de Preasfinþitul Aurel Percã, sosirea binecuvântatã a Maicii Domnului a umplut sufletele creºtinilor de bucurie, aducând cu dânsa numeroase haruri ºi raze de soare. Beneficiind de prezenþa Preasfinþitului episcop auxiliar, comunitatea a fost mai aproape de ceea ce înseamnã puterea Nãscãtoarei de Dumnezeu în rândul nostru, înþelegând totodatã din cuvintele acestuia importanþa pe care ar trebui s-o acordam familiei, tema asupra cãreia vom reflecta urmãtorii trei ani. Importanþa familiei ºi totodatã ajutorul Mariei în cadrul acesteia au fost strecurate în gândurile noastre în prim plan de Preasfinþitul Aurel, care a precizat cã în momentele de tensiune familialã, optim este necesar sã apelãm la Maica Domnului ºi nu la avocat, pentru cã ea este aceea care mijloceºte pentru noi ºi care ne îndreaptã cãtre Tatãl.

Drept mulþumire Mamei cereºti, creºtinii din Nicoreºti i-au cântat, s-au rugat ºi i-au fost alãturi în toate aceste zile în care icoana Maicii Sfinte a transmis credinþã, putere ºi binecuvântare. În ecoul cântãrilor ºi înãlþãtoarelor rugãciuni, creºtinii s-au apropiat de Maria, întorcându-se spre case plini de har ºi bucurie, seara de 10 mai, fiind mai plinã de aceastã bucurie, rãspânditã în toatã parohia prin procesiunea cu Icoana Fecioarei de la Cacica. În seara de 11 mai, chipul sublim al Mariei ºi-a continuat drumul binecuvântat spre sanctuarul din frumoasa Bucovinã, dupã o sfântã Liturghie de încheiere în cadrul cãreia, pr. Toma Rediu, decanul de Oneºti, a fãcut cunoscutã necesitatea sufletului nostru de a aprecia munca lui Dumnezeu, distribuitã în fiecare dintre noi, noi cei vulnerabili ºi pãcãtoºi.

Mulþumim Maicii Sfinte pentru harurile primite ºi, îndemnaþi de sfaturile pãrintelui Cristian Pal, vom încerca s-o vizitãm pe Mama noastrã cereascã în sanctuarul de la Cacica ori de câte ori vom avea posibilitatea!

La finalul celebrãrii de încheiere, o tânãrã din comunitatea noastrã, Ioana Galu, clasa a VII-a, a compus o poezie de mulþumire cãtre sfânta Fecioarã de la Cacica:

"Mãicuþã, scumpã, fecioarã
Cea mai purã floare,
pentru satul nostru drag,
eºti mijlocitoare.
Am venit cu mic cu mare
Sã te adorãm,
chipul tãu, cel rupt din soare
toþi sã îl vedem.
Mulþumim, sfântã Marie,
pentru harul sfânt
de a te avea pe tine
pe acest pãmânt.
Prin tine, mãicuþã dragã
Ajungem la Tatãl
Motivezi greºeala noastrã
Ce-i pe loc iertatã.
Am simþit prezenþa ta
În mod special
Trei zile la rând ai stat
La noi pe altar.
ºi a venit lume multã
de prin alte sate,
Bahna, Satu-Nou, Pîrgãreºti
ºi-aºa mai departe
ne-am rugat toþi împreunã
pentru vremuri bune
pentru fraþi, pentru surori
soþ, soþie, amândoi.
Copilaºi, tineri, bãtrâni,
de azi vrem sã fim mai buni.
Nicoreºti e satul meu
Marie, e ºi al tãu.
Roagã-te cu stãruinþã,
sã îndrepþi a noastrã voinþã.
Cu lacrimi în ochi dorim
þie azi sã-þi mulþumim
rãmas-bun sã ne luãm,
dar vrem sã continuãm
pelerini sã fim pe lume
în frunte cu al tãu nume.
Vã mulþumim tuturor
Cã ne-am rugat toþi în cor
Vã întoarceþi la casa voastrã
Nu uitaþi de Mama noastrã.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

A consemnat Laura Balint