Peregrinatio Mariae - Nicorești (8-11 mai 2011)

"Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?" Precum Elisabeta, care a beneficiat de vizita Maicii Domnului, la fel si comunitatea noastră a fost binecuvântată, în perioada 8-11 mai 2011, de poposirea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nicorești consolidându-și astfel harurile prin divinele binecuvântări și inedita prezență a Fecioarei în biserica noastră.

Fiind întâmpinată de întreaga comunitate împreuna cu părintele paroh Inocențiu Arcana, alți părinți din vecinătate și, nu în ultimul rând, de Preasfințitul Aurel Percă, sosirea binecuvântată a Maicii Domnului a umplut sufletele creștinilor de bucurie, aducând cu dânsa numeroase haruri și raze de soare. Beneficiind de prezența Preasfințitului episcop auxiliar, comunitatea a fost mai aproape de ceea ce înseamnă puterea Născătoarei de Dumnezeu în rândul nostru, înțelegând totodată din cuvintele acestuia importanța pe care ar trebui s-o acordam familiei, tema asupra căreia vom reflecta următorii trei ani. Importanța familiei și totodată ajutorul Mariei în cadrul acesteia au fost strecurate în gândurile noastre în prim plan de Preasfințitul Aurel, care a precizat că în momentele de tensiune familială, optim este necesar să apelăm la Maica Domnului și nu la avocat, pentru că ea este aceea care mijlocește pentru noi și care ne îndreaptă către Tatăl.

Drept mulțumire Mamei cerești, creștinii din Nicorești i-au cântat, s-au rugat și i-au fost alături în toate aceste zile în care icoana Maicii Sfinte a transmis credință, putere și binecuvântare. În ecoul cântărilor și înălțătoarelor rugăciuni, creștinii s-au apropiat de Maria, întorcându-se spre case plini de har și bucurie, seara de 10 mai, fiind mai plină de această bucurie, răspândită în toată parohia prin procesiunea cu Icoana Fecioarei de la Cacica. În seara de 11 mai, chipul sublim al Mariei și-a continuat drumul binecuvântat spre sanctuarul din frumoasa Bucovină, după o sfântă Liturghie de încheiere în cadrul căreia, pr. Toma Rediu, decanul de Onești, a făcut cunoscută necesitatea sufletului nostru de a aprecia munca lui Dumnezeu, distribuită în fiecare dintre noi, noi cei vulnerabili și păcătoși.

Mulțumim Maicii Sfinte pentru harurile primite și, îndemnați de sfaturile părintelui Cristian Pal, vom încerca s-o vizităm pe Mama noastră cerească în sanctuarul de la Cacica ori de câte ori vom avea posibilitatea!

La finalul celebrării de încheiere, o tânără din comunitatea noastră, Ioana Galu, clasa a VII-a, a compus o poezie de mulțumire către sfânta Fecioară de la Cacica:

"Măicuță, scumpă, fecioară
Cea mai pură floare,
pentru satul nostru drag,
ești mijlocitoare.
Am venit cu mic cu mare
Să te adorăm,
chipul tău, cel rupt din soare
toți să îl vedem.
Mulțumim, sfântă Marie,
pentru harul sfânt
de a te avea pe tine
pe acest pământ.
Prin tine, măicuță dragă
Ajungem la Tatăl
Motivezi greșeala noastră
Ce-i pe loc iertată.
Am simțit prezența ta
În mod special
Trei zile la rând ai stat
La noi pe altar.
și a venit lume multă
de prin alte sate,
Bahna, Satu-Nou, Pîrgărești
și-așa mai departe
ne-am rugat toți împreună
pentru vremuri bune
pentru frați, pentru surori
soț, soție, amândoi.
Copilași, tineri, bătrâni,
de azi vrem să fim mai buni.
Nicorești e satul meu
Marie, e și al tău.
Roagă-te cu stăruință,
să îndrepți a noastră voință.
Cu lacrimi în ochi dorim
ție azi să-ți mulțumim
rămas-bun să ne luăm,
dar vrem să continuăm
pelerini să fim pe lume
în frunte cu al tău nume.
Vă mulțumim tuturor
Că ne-am rugat toți în cor
Vă întoarceți la casa voastră
Nu uitați de Mama noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

A consemnat Laura Balint