Peregrinatio Mariae - Traian BC (29 mai - 1 iunie 2011)

Parohia Romano-Catolică Traian "Sfântul Iosif, Muncitorul" (jud. Bacău), a primit, în perioada 29 mai - 1 iunie 2011, vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica. La acest eveniment a participat și PS Petru Gherghel care, în ultima zi a pelerinajului, a sfințit temelia și piatra fundamentală a noii biserici.

Duminică, 29 mai, a ajuns în mijlocul comunității din Traian, Bacău, icoana Maicii Domnului de la Cacica. Credincioșii din Traian, în frunte cu părintele paroh Albert Lucaci, au întâmpinat-o pe măicuța noastră de la Cacica.

Au urmat câteva zile de har, în care s-au ținut predici cu tematici mariane și s-au recitat rugăciuni fierbinți către mama noastră cerească.

La finalul acestui pelerinaj, miercuri după-amiaza, 1 iunie 2011, a sosit în comunitate PS Petru Gherghel. Deși părintele paroh împreună cu localnicii au dorit să-l întâmpine pe Preasfințitul la "Crucea Glorioasă", acest lucru nu a fost posibil datorită unei ploi torențiale care s-a abătut asupra acestei localități. A fost o ploaie ce simboliza mulțimea harurilor pe care Maria le revărsa asupra acestei comunități.

Preasfințitul Petru Gherghel care, la predica din cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, a prezentat-o pe Maria ca pe ființa ce a respectat instituția familiei, acceptându-l pe Isus în familia sa crescându-l pe cu responsabilitate chiar și după decesul sfântului Iosif.

Al doilea eveniment din ultima zi a pelerinajului a fost marcat de sfințirea pietrei de temelie a noii biserici și semnarea actului oficial care s-a introdus în temelia de sub altarul viitoarei biserici.

La celebrarea liturgică au participat alături de PS Petru Gherghel și pr. paroh Albert Lucaci, părintele decan Gabriel Farcaș și preoții din localitățile învecinate. Din partea autorităților au fost prezenți prefectul județului Bacău, primarul și viceprimarul comunei Traian.

Construcțiile la noua biserică au început în luna mai 2010. Arhitecții bisericii sunt Paul Adam și Filip Leonte. Constructor este dr. ing. Gheorghe Mihoc. Dimensiunile sunt următoarele: lungime 30 de metri, lățime 15 metri și înălțime 33 de metri.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]