Peregrinatio Mariae - Butea (5-8 iunie 2011)

Comunitatea din Butea, în perioada 5-8 iunie 2011, a trăit zile binecuvântate, pline de haruri prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria. Icoana Maicii Domnului de la Cacica a ajuns și la noi.

Am avut o mare surpriză, un dar neașteptat: icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica ne-a vizitat! Cu toții, mici și mari, familii, persoane în vârstă și bolnavi am alergat la Maria ea ne-a chemat și noi ne-am rugat, am invocat-o și i-am mulțumit. Suntem siguri că Maria a primit și a ascultat pe fiecare persoană care i s-a încredințat Ei și a prezentat intențiile Fiului Său, Isus.

Un prim moment important a fost sosirea icoanei în localitate, unde mulți au primit-o cu lacrimi în ochi deoarece au simțit prezența sa maternă. Ne-a bucurat prezența Preasfințitului Petru Gherghel care prin cuvintele sale de păstor ne-a introdus într-o atmosferă de iubire și ne-a îndemnat să privim în ochii Mamei cerești, care ne privesc și la mâinile Mariei, care ne îndrumă către Isus. Cuvinte de încurajare a adresat și familiilor, pe care le-a încredințat ocrotirii Ei. Le-a îndemnat să-și i-a drept model Familia din Nazaret.

Al doilea moment a fost sfânta Liturghie celebrată pentru persoanele bolnave și neputincioase. Bolnavii au avut ocazia de a sta în fața icoanei, iar Maria i-a asigurat că ea îi iubește, că le stă mereu alături și că îi ajută în acceptarea suferinței și în purtarea crucii de fiecare zi.

Părintele paroh a subliniat faptul că "pentru întreaga comunitate bolnavii sunt o adevărată comoară care trebuie prețuită și ajutată să devină o valoare. Sfânta Fecioară Maria, tămăduitoarea bolnavilor îi însoțește și-i ajută să poarte crucea alături de Isus, Fiul ei".

Al treilea moment de har a fost procesiunea făcută pe străzile satului cu icoana, prin care locuitorii din Butea au dorit să o venereze recitând sfântul Rozariu și înălțându-i cântări alese.

Au fost trei zile de rugăciune intensă și aprofundare a modelului ceresc datorită predicilor ținute în timpul sfintelor Liturghii de către preoții din Butea: Eugen Lucaci, Iosif Demeterc și Iosif Dorcu, care împlinesc 25 de ani de preoție chiar anul acesta.

Predicatorii, în fiecare zi câte unul, ne-au ajutat să pătrundem în viața Mariei și au scos în evidență virtuțile ei: " Maică puternică", "Maică miloasă", "Maică credincioasă", "Ajutorul creștinilor"... S-a meditat și asupra vieții de har, de slujire, de atenție față de aproapele, de disponibilitate, de umilință a Mamei noastre Cerești. Au subliniat faptul că Maria a trăit ca fiecare mamă, având și ea preocupări, dorințe, speranțe, insă mereu s-a încredințat voinței Domnului.

Încheiem cu adevăratele cuvinte rostite de către părintele paroh Petru Blaj: "Cât de repede trec zilele frumoase"!

Sr. Elisabeta

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]