Peregrinatio Mariae - Bârlad (19-22 iunie 2011)

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit duminică, 19 iunie 2011, la Bârlad, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului". Cu această ocazie au început și misiunile populare ținute de pr. Cristian Ignat. La acest eveniment a participat PS Aurel Percă.

Comunitatea catolică din Bârlad, în frunte cu pr. paroh Ionel-Bogdan Catană, s-au adunat în fața Bisericii, alături de PS Aurel Percă, pentru a întâmpina Icoana Maicii Domnului de la Cacica. Icoana a ajuns la ora 19.00, după care a fost dusă în biserică și a fost așezată lângă prezbiteriu.

A urmat apoi sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel Percă alături de care au concelebrat pr. paroh Ionel-Bogdan Catană, pr. Cristinel Ignat, formator la Seminarul Mic din Bacău, pr. Iulian Tancău, paroh în Parohia Dancu, pr. Gheorghe-Felix Franț, vicar în Parohia Huși-Corni, și pr. Dumitru Patraș, vicar în Parohia Cacica, care însoțește icoana în acest pelerinaj.

Biserica s-a umplut de credincioșii entuziasmați de prezența icoanei, fapt dovedit și de participarea activă la sfânta Liturghie.

Părintele Cristian Ignat a ținut omilia, prin care a deschis misiunile populare în parohia din Bârlad. Părintele a încercat să prezinte tematica acestor misiuni, familia creștină, căutând să trezească în oameni iubirea și respectul față de familie. El a explicat credincioșilor ce înseamnă familia și care este izvorul ei: familia este rodul iubirii lui Dumnezeu față de oameni, un mijloc prin care el duce la împlinire opera sa de mântuire a lumii.

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh și-a exprimat bucuria de a avea în parohia care o păstorește icoana Maicii Domnului de la Cacica și a mulțumit tuturor pentru participarea la acest eveniment istoric.

În încheiere PS Aurel Percă a încurajat comunitatea din Bârlad în trăirea credinței și a oferit binecuvântarea finală.

Icoana a rămas la Bârlad până miercuri, 22 iunie 2011, după care s-a întors la Cacica, urmând ca pelerinajul acesteia prin parohii să continue în toamnă.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Sergiu Gabor