Pelerinajul bicicliștilor. Cacica 2011

[ Lista celor înscriși la Pelerinajul bicicliștilor 2011... ]

Pentru cei mai mulți dintre noi, în diferitele parcursuri și situații de viață, în trecerea timpului, perioada verii căpăta un alt contur, pentru trăirea noastră interioară, spirituală, prin prezența noastră la sanctuarul dedicat sfintei Fecioare Maria, de la Cacica. Fiecare participare, întorcându-ne acasă, ne spunea într-un mod tainic, mai profund, ceva nou în planul credinței, despre apropierea noastră intimă de Maria, Mama noastră, despre încrederea și bucuria de a fi alături de noi în trăirile noastre.

Și de fiecare dată era diferit...

Chiar și modul în care ajungeam acolo... La început cu trenul sau autobuzul (atunci când mai prindeai loc!), apoi cu autocarul, microbuzul și cu mașini personale, sau, pe distanțe mici, pe jos, într-un amețitor labirint al serpentinelor ce ne conducea spre sfânta Fecioară.

Și la fiecare dintre acestea am avut prezentă semnificația profundă a ceea ce înseamnă să fii pelerin, aspectul nostru de trecere, privirea sinceră interioară spre noi înșine - așa cum suntem -, parcursul nostru spre divinitate, itinerariul spiritual, cu eforturi menite să înțelegem mai bine o trăire caracterizată de renunțări, oboseală, ce ne făcea să resimțim într-o lumină nouă, de împlinire, de pace sufletească, trăirea unei satisfacții spirituale nebănuite și a unei rugăciuni de mulțumire depline.

Și de fiecare dată este diferit...

În acest an, invitația aparținând episcopului de Iași, Petru Gherghel, prin Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, adresată credincioșilor de a fi prezenți la Cacica, cuprinde și o provocare, una inedită, cel puțin la nivel de dieceză, văzută ca o nouă formă de participare spirituală în contextul semnificației de a fi pelerini, aceea de a face parte împreună din grupul celor care doresc să ajungă la Cacica pe bicicletă.

Plecarea va fi din Roman, în dimineața zilei de 13 august 2011, iar sosirea la Cacica va fi a doua zi, 14 august 2011, în jurul orei 11.30.

Pelerinajul bicicliștilor se va desfășura după următorul program:

Prima zi: Sâmbătă, 13 august 2011

A doua zi: duminică, 14 august 2011

Condiții de participare

- Vârsta minimă: 16 ani.

- Fără boli cronice.

- Condiție fizică, pentru a putea rula cu o viteză medie de 15 km/h.

Dotări necesare din partea participanților:

- Bicicletă

- Haine de schimb

- Haină de ploaie (pelerină de ploaie/geacă de fâș impermeabilă/sac nailon)

- Hrană rece

- Cort pentru dormit

Organizatorii asigură:

- Asistență pe tot parcursul drumului - rutieră, din partea poliției și sanitară, o unitate a ambulanței.

- Cina și cazarea la Fălticeni pentru seara zilei de 13 august, micul dejun la pachet pentru dimineața zilei de 14 august

- Microbuz pentru transportul bagajelor, spre Cacica

- Mijloc de transport la întoarcere, pentru participanți, și un mijloc de transport corespunzător pentru biciclete (până la Roman)

- Apă

Observații:

Contribuția celor care participă este de 15 lei.

Alte detalii și informații organizatorice pot fi obținute de la pr. Iulian Roca (tel. 0764-834673)

Pelerinajul bicicliștilor va începe sâmbătă dimineață, 13 august 2011, și va continua până la sosirea în fața bisericii din Cacica, duminică dimineața, 14 august 2011. De la momentul primirii de către pr. rector al sanctuarului, participanții vor continua programul comun, alături de ceilalți credincioși prezenți la sanctuar până luni după-amiază, 15 august 2011.

Înscrierea se face completând formularul online, pe pagina specială Pelerinaj 2011 la adresa: www.sanctuarcacica.ro.

[ Lista celor înscriși la Pelerinajul bicicliștilor 2011... ]