Pelerinajul bicicliºtilor. Cacica 2011

[ Lista celor înscriºi la Pelerinajul bicicliºtilor 2011... ]

Pentru cei mai mulþi dintre noi, în diferitele parcursuri ºi situaþii de viaþã, în trecerea timpului, perioada verii cãpãta un alt contur, pentru trãirea noastrã interioarã, spiritualã, prin prezenþa noastrã la sanctuarul dedicat sfintei Fecioare Maria, de la Cacica. Fiecare participare, întorcându-ne acasã, ne spunea într-un mod tainic, mai profund, ceva nou în planul credinþei, despre apropierea noastrã intimã de Maria, Mama noastrã, despre încrederea ºi bucuria de a fi alãturi de noi în trãirile noastre.

ªi de fiecare datã era diferit...

Chiar ºi modul în care ajungeam acolo... La început cu trenul sau autobuzul (atunci când mai prindeai loc!), apoi cu autocarul, microbuzul ºi cu maºini personale, sau, pe distanþe mici, pe jos, într-un ameþitor labirint al serpentinelor ce ne conducea spre sfânta Fecioarã.

ªi la fiecare dintre acestea am avut prezentã semnificaþia profundã a ceea ce înseamnã sã fii pelerin, aspectul nostru de trecere, privirea sincerã interioarã spre noi înºine - aºa cum suntem -, parcursul nostru spre divinitate, itinerariul spiritual, cu eforturi menite sã înþelegem mai bine o trãire caracterizatã de renunþãri, obosealã, ce ne fãcea sã resimþim într-o luminã nouã, de împlinire, de pace sufleteascã, trãirea unei satisfacþii spirituale nebãnuite ºi a unei rugãciuni de mulþumire depline.

ªi de fiecare datã este diferit...

În acest an, invitaþia aparþinând episcopului de Iaºi, Petru Gherghel, prin Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor, adresatã credincioºilor de a fi prezenþi la Cacica, cuprinde ºi o provocare, una ineditã, cel puþin la nivel de diecezã, vãzutã ca o nouã formã de participare spiritualã în contextul semnificaþiei de a fi pelerini, aceea de a face parte împreunã din grupul celor care doresc sã ajungã la Cacica pe bicicletã.

Plecarea va fi din Roman, în dimineaþa zilei de 13 august 2011, iar sosirea la Cacica va fi a doua zi, 14 august 2011, în jurul orei 11.30.

Pelerinajul bicicliºtilor se va desfãºura dupã urmãtorul program:

Prima zi: Sâmbãtã, 13 august 2011

A doua zi: duminicã, 14 august 2011

Condiþii de participare

- Vârsta minimã: 16 ani.

- Fãrã boli cronice.

- Condiþie fizicã, pentru a putea rula cu o vitezã medie de 15 km/h.

Dotãri necesare din partea participanþilor:

- Bicicletã

- Haine de schimb

- Hainã de ploaie (pelerinã de ploaie/geacã de f⺠impermeabilã/sac nailon)

- Hranã rece

- Cort pentru dormit

Organizatorii asigurã:

- Asistenþã pe tot parcursul drumului - rutierã, din partea poliþiei ºi sanitarã, o unitate a ambulanþei.

- Cina ºi cazarea la Fãlticeni pentru seara zilei de 13 august, micul dejun la pachet pentru dimineaþa zilei de 14 august

- Microbuz pentru transportul bagajelor, spre Cacica

- Mijloc de transport la întoarcere, pentru participanþi, ºi un mijloc de transport corespunzãtor pentru biciclete (pânã la Roman)

- Apã

Observaþii:

Contribuþia celor care participã este de 15 lei.

Alte detalii ºi informaþii organizatorice pot fi obþinute de la pr. Iulian Roca (tel. 0764-834673)

Pelerinajul bicicliºtilor va începe sâmbãtã dimineaþã, 13 august 2011, ºi va continua pânã la sosirea în faþa bisericii din Cacica, duminicã dimineaþa, 14 august 2011. De la momentul primirii de cãtre pr. rector al sanctuarului, participanþii vor continua programul comun, alãturi de ceilalþi credincioºi prezenþi la sanctuar pânã luni dupã-amiazã, 15 august 2011.

Înscrierea se face completând formularul online, pe pagina specialã Pelerinaj 2011 la adresa: www.sanctuarcacica.ro.

[ Lista celor înscriºi la Pelerinajul bicicliºtilor 2011... ]