Pelerinajul tinerilor la Cacica: Tari în credinþã, împreunã cu familia!

Tinerii din Dieceza de Iaºi sunt invitaþi sã participe la celebrãrile de la Cacica, în sãrbãtoarea Adormirea Maicii Domnului. Motoul pelerinajului tinerilor este: Tari în credinþã, împreunã cu familia! Ca în fiecare an tinerii vor parcurge pe jos o parte din drumul spre sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. În mod special, anul acesta, tinerii prezenþi la Cacica se vor uni cu tinerii din lumea întreagã prezenþi la Madrid pentru Ziua Mondialã a Tineretului. Rugãciunile tinerilor se vor îndrepta cãtre Dumnezeu, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, mai ales pentru familiile lor.

Pelerinajul ca "drum spre sanctuar" este o imagine a vieþii noastre, ajutându-ne sã ne reamintim cã suntem cãlãtori pe acest pãmânt, dar ºi cã avem o direcþie clarã: cerul, veºnicia. Drumul vieþii înainteazã între bucurie ºi tristeþe, speranþã ºi îngrijorare, împlinire ºi decepþie. Pe acest drum este mereu prezentã Maria, pentru a ne îndrepta paºii spre Fiul ei. Cristos, Cuvântul veºnic, coboarã în sânul sfintei Fecioare Maria, ca sã lumineze paºii fiecãrui om, iar Maria, Mamã gingaºã ºi puternicã, pãºeºte cu fiecare dintre fii încredinþaþi ei, ca aceºtia sã nu rãtãceascã.

Sfântul Pãrinte a ales ca temã pentru Ziua Mondialã a Tineretului cuvintele sfântului Paul: Înrãdãcinaþi ºi întemeiaþi în Cristos, tari în credinþã (cf. Col 2,7). Tinerii de la Cacica se vor uni în rugãciune cu tinerii din Dieceza de Iaºi, din România ºi din lumea întreagã, care vor fi prezenþi la Madrid pentru Ziua Mondialã a Tineretului. În felul acesta doresc sã dea mãrturia cã numai credinþa este aceea care îi întãreºte pe drumul agitat al vieþii ºi cã preþuiesc cu adevãrat viaþa lor numai dacã rãmân înrãdãcinaþi ºi întemeiaþi în Cristos.

În Anul familiei tinerii care vor veni la Cacica doresc, în mod special, sã se roage pentru familiile lor, mulþumind lui Dumnezeu pentru darul unei familii ºi cerând, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, ocrotirea tuturor familiilor. Ca un gest concret tinerii îºi iau angajamentul de a convinge un membru al propriei familii de a merge în pelerinaj la Cacica.

Pelerinajul tradiþional al tinerilor la Sanctuarul de la Cacica va începe duminicã, 14 august 2011. Tinerii care doresc sã participe sunt rugaþi sã fie prezenþi la locul de dupã calea feratã, înainte de zona unde încep serpentinele, pânã la ora 12.00. La aceastã orã va avea loc Ritualul pornirii în pelerinaj, dupã care se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 ºi va avea lor Ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar. În fruntea tinerilor va fi prezent PS Petru Gherghel.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi animatã de tineri.

Urmãtorul moment va fi privegherea marianã ºi procesiunea cu lumânãri de la ora 22.00. În continuare, pe parcursul nopþii, tinerii se vor reuni în rugãciune la altarul amenajat afarã, pregãtindu-se astfel sã trãiascã intens Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie din Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Tinerii care doresc sã se implice ca voluntari sunt rugaþi sã completeze [ aici ] formularul de înscriere. Detalii pot fi obþinute de la Gabriel Mãriuþ: 0748/619159, 0731/615559; voluntaricacica2011@gmail.com.

Parohiile ºi grupurile care vor participa la Pelerinajul tinerilor de la Cacica sunt rugate sã semnaleze [ aici ] prezenþa lor. Acest lucru ne ajutã sã estimãm numãrul de tineri care vor fi prezenþi.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor.

Detalii pot fi obþinute de la pr. Florin-Petru Sescu: tel.: 0748/570314, 0765/485514; e-mail: sescu_florin@yahoo.com.

Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor