Pelerinajul credincioșilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Iași

Joi, 8 septembrie 2011, în sărbătoarea Nașterea Sfintei Fecioare Maria, un grup frumos de credincioși din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Iași au plecat în pelerinaj la Cacica. În drumul lor spre sanctuarul marian, ei s-au rugat sfântul Rozariu și au înălțat cântece de laudă și de mulțumire sfintei Fecioarei Maria.

Rectorul sanctuarului, pr. Romuald Bulai, OFMConv. a întâmpinat cu bucurie cele două grupuri de credincioși din Iași și Roman și, împreună, s-au rugat ca aceste momente petrecute în jurul sfintei Fecioare să aducă roade spirituale îmbelșugate pentru ei dar și pentru toți cei dragi rămași acasă și care s-au încredințat rugăciunilor lor.

Înainte de sfânta Liturghie, concelebrată de pr. Vasile Petrișor, pr. Adrian Blăjuță și pr. Cristian Pal s-a recitat sfântul Rozariu, timp în care au fost ocazii de spovadă. La predică pr. Cristian i-a îndemna pe credincioșii veniți în pelerinaj să se apropie cu iubire, încredere și evlavie de sfânta Maria, care, cu dragostea ei de Mamă, îi va primi în brațele sale, îi va asculta și le va mijloci de la Fiul ei preaiubit, darurile și harurile de care au nevoie în trăirea cu responsabilitate și dăruire a vocației lor.

După-amiază, programul pelerinajului a continuat cu Calea Sfintei Cruci prezidată de pr. Vasile Petrișor pe ulița ce înconjoară Sanctuarul, amintind de patimile dureroase suferite de Isus Cristos și drumul anevoios spre Calvar.

Apoi a urmat adorația Euharistică, la care pr. Adrian Blăjuță și pelerinii au adus laudă lui Isus Cristos prezent în Taina Altarului și mulțumire pentru că, în marea sa iubire, a dăruit-o pe însăși Maica sa să fie și Mama noastră cerească.

După binecuvântarea euharistică, pelerinii au plecat spre casă, plini de bucurie și mulțumire interioară, pentru că au avut acest minunat dar de a fi alături de Sfânta Fecioară Maria de la Cacica, zi când Biserica întreagă a sărbătorit ziua ei de naștere pe acest pământ.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Impresii ale pelerinilor: