Pelerinajul credincioºilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Iaºi

Joi, 8 septembrie 2011, în sãrbãtoarea Naºterea Sfintei Fecioare Maria, un grup frumos de credincioºi din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Iaºi au plecat în pelerinaj la Cacica. În drumul lor spre sanctuarul marian, ei s-au rugat sfântul Rozariu ºi au înãlþat cântece de laudã ºi de mulþumire sfintei Fecioarei Maria.

Rectorul sanctuarului, pr. Romuald Bulai, OFMConv. a întâmpinat cu bucurie cele douã grupuri de credincioºi din Iaºi ºi Roman ºi, împreunã, s-au rugat ca aceste momente petrecute în jurul sfintei Fecioare sã aducã roade spirituale îmbelºugate pentru ei dar ºi pentru toþi cei dragi rãmaºi acasã ºi care s-au încredinþat rugãciunilor lor.

Înainte de sfânta Liturghie, concelebratã de pr. Vasile Petriºor, pr. Adrian Blãjuþã ºi pr. Cristian Pal s-a recitat sfântul Rozariu, timp în care au fost ocazii de spovadã. La predicã pr. Cristian i-a îndemna pe credincioºii veniþi în pelerinaj sã se apropie cu iubire, încredere ºi evlavie de sfânta Maria, care, cu dragostea ei de Mamã, îi va primi în braþele sale, îi va asculta ºi le va mijloci de la Fiul ei preaiubit, darurile ºi harurile de care au nevoie în trãirea cu responsabilitate ºi dãruire a vocaþiei lor.

Dupã-amiazã, programul pelerinajului a continuat cu Calea Sfintei Cruci prezidatã de pr. Vasile Petriºor pe uliþa ce înconjoarã Sanctuarul, amintind de patimile dureroase suferite de Isus Cristos ºi drumul anevoios spre Calvar.

Apoi a urmat adoraþia Euharisticã, la care pr. Adrian Blãjuþã ºi pelerinii au adus laudã lui Isus Cristos prezent în Taina Altarului ºi mulþumire pentru cã, în marea sa iubire, a dãruit-o pe însãºi Maica sa sã fie ºi Mama noastrã cereascã.

Dupã binecuvântarea euharisticã, pelerinii au plecat spre casã, plini de bucurie ºi mulþumire interioarã, pentru cã au avut acest minunat dar de a fi alãturi de Sfânta Fecioarã Maria de la Cacica, zi când Biserica întreagã a sãrbãtorit ziua ei de naºtere pe acest pãmânt.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Impresii ale pelerinilor: