Peregrinatio Mariae - Faraoani (27-30 noiembrie 2011)

Icoana miraculoasã a Maicii Domnului de la Cacica, în pelerinaj prin parohiile Diecezei de Iaºi, a poposit în perioada 27-30 noiembrie 2011 în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Faraoani. Tot în acest timp au avut loc ºi misiunile populare. Cele ºase predici speciale de misiune au avut ca temã generalã: "Reconstruind vasul" ("Comoara aceasta o purtãm în niºte vase de lut", 2Cor 4,7) ºi au fost þinute de cãtre pr. Cornel Cadar.

Duminicã, 27 noiembrie 2011, la ora 16.30, toatã comunitatea împreunã cu pãstorii sãi, cu Preasfinþitul Aurel Percã, pr. Isidor Dâscã, pr. Cornel Cadar ºi alþi preoþi oaspeþi era prezentã pentru a întâmpina aºa cum se cuvine icoana preasfintei Fecioare de la Cacica. Dupã întâmpinarea icoanei, ea a fost purtatã ºi aºezatã la locul pregãtit în mijlocul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost prezidatã de PS Aurel Percã, având alãturi ºi preoþii veniþi pentru acest eveniment. Pãrintele Cornel Cadar a þinut predica prin care a deschis misiunile populare în Parohia Faraoani. El a încercat sã prezinte tematica acestor misiuni, Reconstruind vasul, cãutând ca fiecare dintre cei care îl ascultau sã gãseascã acele elemente necesare pentru a reconstrui acest vas în care purtãm în noi comori, comoara credinþei , a iubirii, a speranþei, a familiei.

Sfintele Liturghii de misiuni au avut loc în fiecare zi dimineaþa, la ora 10.00, ºi seara, la ora 17.30, iar înainte de fiecare sfântã Liturghie, cu o orã înainte, se recita sfântul Rozariu, condus în mod solemn de un preot. Atât în timpul zilei, cât ºi în timpul nopþii, diferite grupuri de copii, tineri, adulþi i-au adresat sfintei Fecioare Maria rugãciuni pentru ca sã mijloceascã harurile trebuincioase lor ºi celor dragi lor. De asemeni, toþi aceia care au dorit au avut posibilitatea de a primi sacramentul Spovezii, de a se împãca cu Dumnezeu, fiind la dispoziþie mai mulþi preoþi.

Ziua de luni a fost dedicatã bolnavilor ºi celor aflaþi în suferinþã. Ei, însoþiþi de familii ºi de toþi ceilalþi credincioºi, au participat la sfânta Liturghie de la ora 10.00, unde au primit ºi o binecuvântare specialã.

Marþi seara, dupã sfânta Liturghie, icoana miraculoasã a Maicii Domnului a fost purtatã în procesiune pe strãzile satului, fiecare purtând în mânã câte o lumânare aprinsã, simbol al luminii lui Cristos prezente în inimile noastre.

Miercuri, la ora 10.00, s-a celebrat sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor, în prezenþa pãrintelui Isidor Dâscã, decan de Bacãu, ºi a altor ºapte preoþi. La ora 16.00, toatã comunitatea, cu mic cu mare, era prezentã la bisericã pentru a-ºi lua rãmas bun de la icoana Maicii Domnului care îºi continuã pelerinajul prin diecezã.

Mulþumim lui Dumnezeu ºi Maicii noastre sfinte pentru belºugul de haruri primite în aceste zile. Nu în ultimul rând, îi mulþumim pãrintelui predicator Cornel Cadar ºi tuturor celor care s-au strãduit ca aceste zile sã fie pentru noi zile de adevãratã sãrbãtoare.

Mai multe imagini puteþi vedea în albumele foto [ partea I, partea a II-a ºi partea a III-a]

www.parohiafaraoani.ro