Peregrinatio Mariae - Iugani (4-7 decembrie 2011)

Ave, Ave, Ave Maria! Copii, tineri, adulþi ºi vârstnici, credincioºi catolici din comunitatea din Iugani, dar ºi din sate vecine, cu toþii i-au intonat sfintei Fecioare Maria imnuri de slavã ºi s-au apropiat de ea cu inimile stinghere ºi în acelaºi timp încrezãtoare cã Maica Domnului de la Cacica a fost prezentã acolo, la Iugani, pentru a-i ajuta, pentru a le asculta suferinþele, bucuriile, încercãrile ºi dorinþele.

Duminicã, 4 decembrie 2011, credincioºii Parohiei Iugani au avut privilegiul ºi imensa bucurie de a o primi în comunitatea lor pe Maica Donului de la Cacica ºi de a se închina în prezenþa icoanei pânã miercuri, 7 decembrie 2011.

În prima zi de misiuni, seara, la ora 17.00, ne-am adunat cu toþii pentru a o întâmpina pe Mama noastrã ºi bucuria ne-a fost mai mare când la acest moment a participat ºi PS Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi, însoþit de pr. predicator Petru Sescu (paroh al comunitãþii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaºi), de preoþii comunitãþii, pr. Anton Dancã ºi pr. paroh Marcel Blaj, precum ºi de preoþi din parohiile vecine.

În toate aceste trei zile credincioºii au venit sã stea alãturi de icoana Maicii Domnului de la Cacica. La ora 8.00 a început programul de rugãciuni organizat de Armata Maicii Domnului. Membrii acestei asociaþii au stat alãturi de icoanã pânã seara la ora 21.00.

Programul pentru spovezi a fost în fiecare zi de la ora 08.30 pânã la 12.00 ºi dupã-amiaza de la ora 15.30 pânã la 19.00. S-au celebrat Liturghii în fiecare zi dimineaþa, la ora 10.00, ºi seara, la ora 17.00.

La fiecare Liturghie pãrintele predicator ne-a explicat rolul familiei în viaþa creºtinã, rolul rugãciunii în familie ºi ne-a îndemnat sã luãm ca exemplu familia sfântã din Nazaret.

Miercuri seara, la Liturghia de încheiere, l-am avut alãturi de noi, pe lângã mulþi alþi preoþi, ºi pe PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureºti. Tot în acea searã, dupã sfântã Liturghie, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a pornit spre o altã parohie care, cu siguranþã, o aºtepta cu nerãbdare.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Andreea-Simona Farcaº