Peregrinatio Mariae - Iugani (4-7 decembrie 2011)

Ave, Ave, Ave Maria! Copii, tineri, aduli i vrstnici, credincioi catolici din comunitatea din Iugani, dar i din sate vecine, cu toii i-au intonat sfintei Fecioare Maria imnuri de slav i s-au apropiat de ea cu inimile stinghere i n acelai timp ncreztoare c Maica Domnului de la Cacica a fost prezent acolo, la Iugani, pentru a-i ajuta, pentru a le asculta suferinele, bucuriile, ncercrile i dorinele.

Duminic, 4 decembrie 2011, credincioii Parohiei Iugani au avut privilegiul i imensa bucurie de a o primi n comunitatea lor pe Maica Donului de la Cacica i de a se nchina n prezena icoanei pn miercuri, 7 decembrie 2011.

n prima zi de misiuni, seara, la ora 17.00, ne-am adunat cu toii pentru a o ntmpina pe Mama noastr i bucuria ne-a fost mai mare cnd la acest moment a participat i PS Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai, nsoit de pr. predicator Petru Sescu (paroh al comunitii "Sfnta Tereza a Pruncului Isus" din Iai), de preoii comunitii, pr. Anton Danc i pr. paroh Marcel Blaj, precum i de preoi din parohiile vecine.

n toate aceste trei zile credincioii au venit s stea alturi de icoana Maicii Domnului de la Cacica. La ora 8.00 a nceput programul de rugciuni organizat de Armata Maicii Domnului. Membrii acestei asociaii au stat alturi de icoan pn seara la ora 21.00.

Programul pentru spovezi a fost n fiecare zi de la ora 08.30 pn la 12.00 i dup-amiaza de la ora 15.30 pn la 19.00. S-au celebrat Liturghii n fiecare zi dimineaa, la ora 10.00, i seara, la ora 17.00.

La fiecare Liturghie printele predicator ne-a explicat rolul familiei n viaa cretin, rolul rugciunii n familie i ne-a ndemnat s lum ca exemplu familia sfnt din Nazaret.

Miercuri seara, la Liturghia de ncheiere, l-am avut alturi de noi, pe lng muli ali preoi, i pe PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureti. Tot n acea sear, dup sfnt Liturghie, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a pornit spre o alt parohie care, cu siguran, o atepta cu nerbdare.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Andreea-Simona Farca