Peregrinatio Mariae - Adjudeni (8-11 decembrie 2011)

În zilele de 8-11 decembrie 2011 au avut loc la Adjudeni misiuni populare prilejuite de pelerinajul Icoanei miraculoase de la Cacica. În numele comunitãþii din Adjudeni, mulþumim preasfinþitului Petru Gherghel cã a fãcut posibile zilele de har ºi de binecuvântare, favorizând aceste evenimente.

Un gând frumos de mulþumire pentru pãrintele predicator Ieronim Iacob care ne-a ajutat sã pãtrundem în secretul familiei din Nazaret - aºa cum s-a exprimat. Ne-a ajutat sã distingem - din atâta zgomot care se face despre familie de cãtre psihologi, sociologi, politicieni (de societate în general), din atâtea vorbe goale - acele cuvinte care izvorãsc din Sfânta Scripturã, acea Sfântã Scripturã þinutã în mâini de pruncul Isus din braþele Mariei în icoana miraculoasã de la Cacica.

Învãþãturile transmise de sfinþia sa, din care citez:
- familia este vulnerabilã fãrã rugãciune,
- încercãrile vieþii pot fi momente de creºtere a familiei în înþelepciune ºi în har,
- familia este mai trainicã atunci când se împleteºte în viaþa ei Dumnezeu,
- adevãrata cãsãtorie are loc în faþa altarului, nu a ofiþerului stãrii civile,
- orice muncã cinstitã este nobilã, pentru cã este o continuare a operei de creaþie a lui Dumnezeu,
- munca este o bucurie când este ritmatã de odihnã ºi de sãrbãtoare,
- duminica este un moment de întãrire a familiei ºi a comunitãþii,
- sfinþirea familiei salveazã omenirea, sfinþenia nu este rezervatã unei elite, ci este rezervatã tuturor,
- sfinþenia este posibilã ºi necesarã, este obligatorie

Toate aceste învãþãturi ºi multe altele am vrea sã rãmânã întipãrite nu numai în minte ºi memorie, ci sã pãtrundã în inimã ºi suflet, sã prindã rãdãcini ºi sã aducã rod.

Am admirat în aceste zile la Sfinþia sa atât elocvenþa, spontaneitatea, stilul oratoric, cât ºi realismul cu care a ºtiut sã surprindã viaþa de familie cu bucuriile ºi problemele ei. Îl felicitãm pe aceastã cale, iar pentru frumoasele învãþãturi transmise, noi nu putem decât sã ne rugãm ca Dumnezeu sã îi binecuvânteze viaþa ºi activitatea ºi sã îi spunem un simplu, dar sincer "Mulþumim"!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Prof. Angela Dumea