Peregrinatio Mariae - Adjudeni (8-11 decembrie 2011)

În zilele de 8-11 decembrie 2011 au avut loc la Adjudeni misiuni populare prilejuite de pelerinajul Icoanei miraculoase de la Cacica. În numele comunității din Adjudeni, mulțumim preasfințitului Petru Gherghel că a făcut posibile zilele de har și de binecuvântare, favorizând aceste evenimente.

Un gând frumos de mulțumire pentru părintele predicator Ieronim Iacob care ne-a ajutat să pătrundem în secretul familiei din Nazaret - așa cum s-a exprimat. Ne-a ajutat să distingem - din atâta zgomot care se face despre familie de către psihologi, sociologi, politicieni (de societate în general), din atâtea vorbe goale - acele cuvinte care izvorăsc din Sfânta Scriptură, acea Sfântă Scriptură ținută în mâini de pruncul Isus din brațele Mariei în icoana miraculoasă de la Cacica.

Învățăturile transmise de sfinția sa, din care citez:
- familia este vulnerabilă fără rugăciune,
- încercările vieții pot fi momente de creștere a familiei în înțelepciune și în har,
- familia este mai trainică atunci când se împletește în viața ei Dumnezeu,
- adevărata căsătorie are loc în fața altarului, nu a ofițerului stării civile,
- orice muncă cinstită este nobilă, pentru că este o continuare a operei de creație a lui Dumnezeu,
- munca este o bucurie când este ritmată de odihnă și de sărbătoare,
- duminica este un moment de întărire a familiei și a comunității,
- sfințirea familiei salvează omenirea, sfințenia nu este rezervată unei elite, ci este rezervată tuturor,
- sfințenia este posibilă și necesară, este obligatorie

Toate aceste învățături și multe altele am vrea să rămână întipărite nu numai în minte și memorie, ci să pătrundă în inimă și suflet, să prindă rădăcini și să aducă rod.

Am admirat în aceste zile la Sfinția sa atât elocvența, spontaneitatea, stilul oratoric, cât și realismul cu care a știut să surprindă viața de familie cu bucuriile și problemele ei. Îl felicităm pe această cale, iar pentru frumoasele învățături transmise, noi nu putem decât să ne rugăm ca Dumnezeu să îi binecuvânteze viața și activitatea și să îi spunem un simplu, dar sincer "Mulțumim"!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Prof. Angela Dumea