Peregrinatio Mariae - Gherăești (15-18 decembrie 2011)

După ce a vizitat mai multe parohii din Dieceza de Iași, icoana Maicii Domnului de la Cacica a rămas pentru perioada 15-18 decembrie 2011 în Parohia "Trupul și Sângele Domnului"din Gherăești. Această primire a icoanei miraculoase s-a înscris în cadrul zilelor binecuvântate ale misiunilor populare.

Comunitatea din Gherăești a fost binecuvântată și vizitată: binecuvântată de Dumnezeu cu multe haruri în aceste zile și vizitată în primul de rând de Maica Domnului de la Cacica, urmată mai apoi de atâtea persoane, laici și preoți, care au vizitat comunitatea noastră.

Pr. dr. Fabian Măriuț, responsabil cu Oficiul pentru Familii din cadrul Arhidiecezei de București, ne-a introdus în frumoasa tematică a familiei și a căsătoriei creștine. Cu entuziasm și competență, părintele a subliniat faptul că familia este un dar al lui Dumnezeu care astăzi este atât de amenințat de atâtea pericole, din ce în ce mai subtile și mai înșelătoare. Părintele a insistat asupra sfințeniei familiei de astăzi care trebuie să fie un exemplu pentru societatea actuală. Tendințele deplasate ale modei, lipsa bunului simț care pătrunde prin atâtea mijloace, distanțele dureroase dintre membrii familiei, divorțul, adulterul sunt doar câteva din elementele care amenință tot mai mult familia. De asemenea părintele a insistat asupra sacralității vieții care trebuie apărată cu orice preț, încă de la începuturile ei.

Joi seara, 15 decembrie 2011, am primit în mod solemn icoana Maicii Domnului de la Cacica, după care a urmat sfânta Liturghie. În zilele de vineri și sâmbătă programul a fost următorul: Liturghie la ora 10.00 și la ora 17.00, posibilitatea de spovadă de la 8.30 până la 12.00 și de la 15.00 la 20.00. Vineri seara, după sfânta Liturghie, a urmat o procesiune cu icoana Maicii Domnului prin sat, moment în care ne-am rugat, am cântat, ne-am bucurat, purtând în mâini lumânări aprinse.

Sfintele misiuni s-au încheiat cu Liturghia solemnă de la ora 11.00 prezidată de PS Petru Gherghel, înconjurat de un sobor de preoți și mulți credincioși. Preasfințitul și-a manifestat marea bucurie de a fi prezent la sfânta celebrare și a îndemnat credincioșii să privească cu evlavie la două icoane așezate în fața altarului, reprezentând Sfânta Familie, respectiv icoana Maicii Domnului de la Cacica. Episcopul nostru a afirmat că aceste două imagini sfinte trebuie să fie un reper solid în viața de credință și o încurajare pentru orice credincios, subliniind necesitatea prezenței lui Cristos în mijlocul fiecărei familii.

Îi mulțumim lui Dumnezeu care în aceste zile ne-a binecuvântat și ne-a oferit posibilitatea să fim mai aproape de sfânta Fecioară Maria. Sperăm ca aceste zile să reprezinte un imbold în viața spirituală și o conștientizare a frumuseții credinței creștine, care trebuie trăită în fiecare zi.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Marius Enășel