Peregrinatio Mariae - Bulai-Moara (28 ianuarie - 1 februarie 2012)

În al doilea an dedicat familiei, în Dieceza de Iași, după ce a vizitat mai multe parohii ale diecezei noastre, Preacurata Fecioară Maria, prin venerata ei icoană din sanctuarul de la Cacica, a poposit în perioada 28 ianuarie - 1 februarie 2012 în comunitatea din Bulai - Moara.

Icoana a ajuns duminică seara, fiind întâmpinată de Preasfințitul Aurel Percă, părintele decan Iosif Păuleț, parohul comunității părintele Iulian Ceobanu, de părinții din decanat și de comunitatea catolică din parohie.

În ciuda gerului năprasnic, comunitatea adunată cu mic cu mare a ieșit în întâmpinarea aceleia prin care a venit în lume mântuirea, în întâmpinarea celui mai mare și mai sfânt indicator spre Cristos. Deoarece Maria rămâne de la început și până acum semnul ce ni-l indică în modul cel mai clar și mai sigur pe Cristos, ne arată voința lui, persoana și activitatea lui.

Însuși Dumnezeu a venit pe acest drum marial la noi oamenii: Dumnezeu a voit să vină în lume prin această femeie. De aceea, Maria rămâne pentru Biserică și pentru fiecare credincios călăuza spre Cristos. După primire, a urmat sfânta Liturghie, concelebrată, prezidată de Preasfințitul Aurel, biserica fiind plină cu toți fiii Mariei, de toți cei care ascultă de ea, când ne repetă: "Faceți tot ce vă va spune" (In 2,5).

Au urmat apoi zilele binecuvântate, luni, marți și miercuri, zile în care ne-am rugat mamei cerești pentru familii. Părintele Irinel Iosif Iosub, parohul comunității din Siret, prin predicile sale a încercat să aducă un plus de lumină în jurul misterului care se țese în jurul familiei mult încercată astăzi.

Miercuri seara, după sfânta Liturghie de seară, icoana miraculoasă și-a încheiat pelerinajul la Bulai - Moara, luând din nou drumul diecezei pentru a vizita și alte comunități.

Mulțumim bunului Dumnezeu și Preacuratei pentru aceste zile de har, pentru acest timp sfânt. Sperăm că am făcut cu toții un pas spre mântuirea noastră și ne rugăm Domnului ca la timpul cuvenit să ne întâlnim cu toții în templul măririi sale.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ].

Pr. Iulian Ceobanu