Peregrinatio Mariae - Tmeni (9-12 februarie 2012)

Dup zile de intense pregtiri, comunitatea din Parohia "Sfnta Fecioar Regin" din Tmeni, n perioada 9-12 februarie 2012, a avut parte de o tripl bucurie: vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica, hramul secundar (Sfnta Fecioar Maria de la Lourdes) i misiuni populare. Predicile tematice din cadrul misiunilor au fost inute de pr. Cristinel Fodor, n care a subliniat importana cstoriei i a familie n planul lui Dumnezeu.

Joi, 9 februarie, la ora 16.30, n ciuda vremii neprielnice, comunitatea din Tmeni, adunat cu mic cu mare n curtea bisericii, n frunte cu printele paroh i un mare numr de preoi, a ieit n ntmpinarea Icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Imediat dup primire, s-a celebrat sfnta Liturghie de ncepere a misiunilor, n care printele Cristinel Fodor ne-a prezentat tema zilelor de misiuni: "Familia i Cstoria".

n predicile sale, ideea central, dup cum spune chiar printele, a fost: "Csnicia este ceva conceput de Dumnezeu. i dac ea este conceput de Dumnezeu, funcioneaz bine numai n unire cu Dumnezeu i numai dac sunt respectate n ea legile fixate ei de Dumnezeu".

Alte idei menionate:

Au urmat apoi zilele binecuvntate de vineri i smbt, n care ntreaga comunitate s-a adunat n jurul altarului i a icoanei Maicii Domnului n rugciune, n cadrul sfintelor Liturghii de la orele 10.00 i 17.00, sau la programul special de rugciune de dimineaa de la ora 6 pn la ora 23, mprit pe grupe i sectoare. n tot acest interval de ore, grupuri de copii, tineri, aduli, btrni, AC, persoane consacrate, au nlat rugi fierbini ctre Maica Domnului.

Smbt, 11 februarie, la ora 17.00 s-a celebrat Liturghia hramului secundar, Sfnta Fecioar Maria de la Lourdes, n altar fiind un grup de 13 preoi, printre care i printele decan Toma Encu; dup care, pe un ger nprasnic, a urmat procesiunea cu icoana Maicii Domnului de la Cacica pe strzile satului, ludndu-l i preamrindu-l pe Dumnezeu prin cntrile ctre Fecioara Maria.

Duminic, 12 februarie, la Liturghia de ncheiere a misiunilor de la ora 11.00, l-am avut alturi de noi, pe lng muli ali preoi, i pe PS Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai. Dup sfnta Liturghie, la ora 14.30, icoana miraculoas i-a ncheiat pelerinajul la Tmeni, lund din nou drumul diecezei pentru a vizita i alte comuniti.

Impresii i mulumiri:

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Pr. Mihai Savin