Peregrinatio Mariae - Berzuni (16-19 februarie)

n perioada 16-19 februarie 2012, n Parohia Inima Neprihnit a Preacuratei Fecioare din Berzuni, a poposit venerata icoan a Maicii Domnului de la Cacica. n aceeai perioad s-au inut i misiunile populare, predicator fiind printele decan de Bacu, Isidor Dsc. Prin cunoscuta-i elocin printele a reuit s imprime n sufletele noastre att o deosebit evlavie fa de Preacurata Fecioar, ct i stim fa de valoarea persoanei umane, ce poart n sine germenele veniciei i fa de familie, care este chemat s devin ceea ce este: icoan a iubirii dintre Cristos i Biseric, mireasa lui.

Duminic, 19 februarie 2012, Liturghia de ncheiere a misiunilor a fost prezidat de Preasfinitul Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai. n cuvntul de salut, Excelena sa a subliniat legtura dintre cei trei ani dedicai familiei i cstoriei cretine i prezena icoanei de la sanctuarul din Cacica.

La ora 14.30, unii cu lacrimi n ochi, alii cu vdite emoii, au salutat venerata icoan, ce a pornit din nou la drum pentru a se ntoarce din nou n Bazilica din Cacica.

Icoana a plecat, dar Maria, Maica Bisericii a fost i va rmne mereu cu noi, mrturie fiind att Biserica, ce are drept ocrotitoare Inima sa Neprihnit, ct i o copie a veneratei icoane, druit de printele Patra Dumitru, delegat al sanctuarului cu ocazia acestui pelerinaj binecuvntat.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Pr. Robert Canceal