Peregrinatio Mariae - Berzunți (16-19 februarie)

În perioada 16-19 februarie 2012, în Parohia Inima Neprihănită a Preacuratei Fecioare din Berzunți, a poposit venerata icoană a Maicii Domnului de la Cacica. În aceeași perioadă s-au ținut și misiunile populare, predicator fiind părintele decan de Bacău, Isidor Dâscă. Prin cunoscuta-i elocință părintele a reușit să imprime în sufletele noastre atât o deosebită evlavie față de Preacurata Fecioară, cât și stimă față de valoarea persoanei umane, ce poartă în sine germenele veșniciei și față de familie, care este chemată să devină ceea ce este: icoană a iubirii dintre Cristos și Biserică, mireasa lui.

Duminică, 19 februarie 2012, Liturghia de încheiere a misiunilor a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. În cuvântul de salut, Excelența sa a subliniat legătura dintre cei trei ani dedicați familiei și căsătoriei creștine și prezența icoanei de la sanctuarul din Cacica.

La ora 14.30, unii cu lacrimi în ochi, alții cu vădite emoții, au salutat venerata icoană, ce a pornit din nou la drum pentru a se întoarce din nou în Bazilica din Cacica.

Icoana a plecat, dar Maria, Maica Bisericii a fost și va rămâne mereu cu noi, mărturie fiind atât Biserica, ce are drept ocrotitoare Inima sa Neprihănită, cât și o copie a veneratei icoane, dăruită de părintele Patraș Dumitru, delegat al sanctuarului cu ocazia acestui pelerinaj binecuvântat.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ].

Pr. Robert Canceal