Peregrinatio Mariae - Roman "Fericitul Ieremia Valahul" (23-26 februarie 2012)

Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din municipiul Roman a devenit din ce n ce mai nencptoare, pe parcursul misiunilor populare, ce au avut loc n perioada 23-26 februarie 2012.

n prezena veneratei imagini a Maicii Domnului de la Cacica, aflat pentru prima dat la Roman, n cadrul "Peregrinatio Mariae" dedicat "Anului Familiei", sute de credincioi din parohia noastr, dar i din parohiile nvecinate au inut s fie prezeni zi de zi la rugciunile i Liturghiile desfurate la nceputul Postului Mare, pentru a urma ndemnul de la Miercurea Cenuii "Convertii-v i credei n evanghelie!"

Cu vocea cald i calm, prin cuvinte simple, dar pline de duioie, prin parabole i nvminte, printele predicator Cornel Cadar, ncetul cu ncetul, a ptruns n inimile noastre, n casele noastre, n familiile noastre, pentru a reconstrui "oala" stricat a familiei cretine. Nu ntmpltor n centrul mesajelor transmise a stat familia i cstoria cretin, fundamente ale societii aflate n pericol, din cauza ndeprtrii de Dumnezeu.

ncetul cu ncetul pr. Cornel ne-a renvat legea iubirii de Dumnezeu i de aproapele, ne-a renvat s ne iubim unii pe alii, s ne iubim soia sau soul, s ne iubim copii i prinii.

Inimile noastre au tresltat de bucurie n Dumnezeu mntuitorul nostru la fiecare sfnt Liturghie cnd invocam "Ocrotete, Doamne, familiile noastre". n finalul fiecrei Liturghii, plini de credin, am recitat rugciunea dedicat familiei, cernd ajutor n necazuri i ispit, n mntuirea sufletului, dar mai ales ajutorul n a face din familie "un col de rai".

Procesiunea pe strzile oraului cu icoana Mariei, nsoit de sutele de credincioi cu lumnrile aprinse n mini, au aprins flacra credinei n alte sute de cretini de alte confesiuni, care s-au alturat procesiunii sau au ieit la balcoanele apartamentelor, la porile caselor, pentru a o saluta pe Preacurata i a-i cere ajutor.

Prezidat de PS Aurel Perc, n prezena a peste 20 de preoi, a unor oficialiti locale i a unei mulimi impresionante de credincioi, sfnta Liturghie pontifical a fost un triumf al credinei i al omagiului nchinat Micuei noastre din ceruri, reprezentat prin icoana Maicii Domnului de la Cacica. Pr. Cristian Pal, reprezentantul Parohiei Cacica, a inut s mulumeasc Parohiei "Fericitul Ieremia" pentru grija i credina cu care a fost primit i cinstit icoana Mariei, oferind o copie a acestei imagini a Maicii Domnului, pentru a fi prezent permanent n mijlocul nostru.

"Omul sfinete locul" i acest om nu poate fi altul dect pr. paroh Alois Moraru care, ajutat de pr. vicar Adrian Blju, de membrii Aciunii Catolice i de ali credincioi, a fcut posibile aceste misiuni populare desfurate la superlativ, iar n cuvntul su de ncheiere a mulumit tuturor celor prezeni.

Radio Maria a transmis n direct de la Roman sfintele Liturghii de vineri i smbt de la ora 18.00 i sfnta Liturghie pontifical de duminic de la ora 11.00.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Prof. Viceniu Ciocan

n curnd vom publica predicile de la aceste zile de misuni.