Peregrinatio Mariae - Satu Nou, BC (26-29 februarie 2012)

În perioada 26-29 februarie 2012, icoana minunată din Sanctuarul Diecezan Cacica a poposit în Parohia Satu Nou, comuna Pîrgărești, județul Bacău: un eveniment deosebit pentru credincioșii noștri care o cinstesc pe Preacurata Fecioară Maria.

Duminică seara, la 16.30, în fața bisericii aflată în construcție, s-a adunat toată suflarea satului împreună cu oficialitățile: părintele paroh, primarul, directorul școlii, gospodarii satului, pentru a-l întâmpina mai întâi pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, iar apoi și icoana Preasfintei Fecioare de la Cacica.

La sosirea icoanei toți au aplaudat, apoi s-a mers în procesiune spre capelă, unde a fost celebrată sfânta Liturghie pontificală cu episcopul, preoții din comunitățile vecine și cu foarte mult popor. La încheierea celebrării liturgice, episcopul a dat binecuvântarea specială și a numit aceste momente "Zilele Satului Nou".

Zilele care au urmat, luni și marți, prin fața icoanei sfintei Fecioare Maria de la Cacica, expusă în capela din sat, au trecut și s-au rugat mii de credincioși. Ei
- i-au oferit o floare Mamei cerești;
- i-au încredințat ocrotirii Mariei pe cei bolnavi;
- au oferit timp pentru rugăciune intensă;
- au cerut haruri personale;
- au implorat eliberarea de influența răului;
- au luat hotărâri bune pentru viitor.

Toate aceste momente speciale au culminat cu clipe de intensitate maximă: Liturghii cu participare deosebit de numeroase. Luni seara rugăciunea s-a prelungit până la ora 23.00, iar marți seara icoana minunată a fost purtată în procesiune pe ulițele satului, când toți, cu mic și mare, au purtat lumânări aprinse, rugându-ne și cântând din toată inima.

Miercuri, 29 februarie, credincioșii din parohie și chiar din satele vecine au fost în rugăciune continuă înainte și după sfânta Liturghie de la ora 11.00. La ora 14.00, după ce a fost făcută rugăciunea de consacrare a familiilor din parohie la Inima Neprihănită a Mariei, în tonul cântecelor mariane, icoana a fost condusă până în fața bisericii noi, de unde a plecat spre alți credincioși din alte parohii, iar noi rămâne să ne rugăm în continuare și să retrăim în inimă momentele pline de har simțite de fiecare participant.

Aceste momente de rugăciune și convertire personală au produs în sufletele celor prezenți bucurii ce nu pot fi descrise cu cuvinte omenești, din acest motiv participarea la celebrările liturgice și sacramentale i-a umplut de forță spirituală și trăire lăuntrică pe toți cei care s-au perindat prin fața icoanei Mamei cerești, trăire în care, individual sau împreună, se întrezărește explozia de bucurie și lumină a sărbătorii Paștelui ce se apropie.

Dorim tuturor credincioșilor de aici sau aflați pretutindeni în lume bucurii interne, spirituale; pentru ca societatea actuală influențată de greutăți să depășească încercările zilnice prin forța unui suflet creștin binecuvântat de prezența lui Dumnezeu și a Sfintei Fecioare Maria care se roagă neîncetat pentru noi.

Lăudați să fie Isus și Maria!

Deo gratias!!! - Mulțumim lui Dumnezeu!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ].