Peregrinatio Mariae - Frumoasa (8-11 martie 2012)

A sosit primvara, anotimpul renaterii naturii - o uluire perpetu n faa frumuseii creaiei i a buntii lui Dumnezeu. Este anotimpul speranei ntr-un an mai bun, precum i timpul unui nou nceput cu care Domnul ne binecuvnteaz iar i iar. Este primvar i n satul Frumoasa, trezirea la via a naturii mbinndu-se armonios cu rennoirea spiritual a ntregii comuniti, prin prezena icoanei miraculoase de la Cacica n mijlocul nostru, n perioada 8-11 martie 2012.

Icoana a sosit n seara zilei de 8 martie 2012, fiind ntmpinat de printele decan Augustin Benchea, printele paroh Bernadin Farade, printele vicar Cristian Burc, de oficialitile locale, preoii din decanat, precum i de ntreaga comunitate catolic din Frumoasa.

Dup primire, a urmat sfnta Liturghie prezidat de printele decan, biserica devenind nencptoare pentru toi fiii Mariei, adunai cu evlavie n jurul icoanei. n predica sa, printele Augustin a subliniat faptul c Sfnta Fecioar a venit n mijlocul nostru pentru a ne mpca cu Dumnezeu i cu aproapele. Maria ne ndeamn i astzi, prin cuvintele: "Facei tot ce v va spune" (In 2,5), s l urmm pe Cristos.

n zilele care au urmat, tema central dezbtut n cadrul predicilor a vizat familia, cluzit de Maica Domnului, n pelerinaj spre srbtoarea Patelui. Avnd ca model Sfnta Familie din Nazaret, Dumnezeu ne deschide ctre misterul i frumuseea iubirii Lui, iubire ce trebuie alimentat n timpul Postului Mare cu mai mult rugciune, renunare, post i druire.

Dup sfnta Liturghie de smbt seara, a urmat procesiunea cu icoana fctoare de minuni.

La sfritul celor patru zile de har, PS Aurel Perc a adus un plus de lumin i bucurie n inimile noastre, prin participarea sa la sfnta Liturghie de ncheiere a pelerinajului icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Excelena sa a binecuvntat o copie a icoanei, care a rmas n biserica noastr n amintirea acestor zile de nlare spiritual. n cuvntul su de ncheiere, Preasfinitul ne-a amintit c Postul Mare este un timp de convertire i ne-a ndemnat s facem din sufletele noastre temple curate n care s coboare i s rmn Cristos, mpreuna cu Sfnta Fecioar Maria.

Printele Bernadin Farade, pstorul comunitii noastre, i-a mulumit bunului Dumnezeu pentru aceste zile sfinte n care toi credincioii au ngenuncheat n faa icoanei cu evlavie, ncredere, speran, emoie, rugmini i recunotin. Printele a mulumit n mod special Preasfinitului Aurel pentru prezena sa n mijlocul nostru, la ncheierea acestor zile de pelerinaj.

i mulumim printelui paroh pentru iniiativa sa de a o invita pe Sfnta Fecioar de la Cacica n comunitatea noastr, n timpul sfnt al Postului Mare, avnd astfel ocazia s o cinstim i s o nsoim pe Maria, pe drumul Crucii, mpreun cu Cristos.

Pelerinajul icoanei de la Cacica a constituit o real ocazie de trire mai intens a adevrurilor evanghelice, precum i un timp de convertire. Concretizarea harului revrsat asupra credincioilor s-a manifestat printr-o participare numeroas la sacramentele Spovezii i ale mprtaniei.

Aa cum fericitul pap Ioan Paul al II-lea numea Romnia "grdina Maicii Domnului", i Frumoasa a fost n aceste zile o mic grdin a Sfintei Fecioare n care fiecare "floare", plantat cu grija ei de Mam cereasc, sperm c a crescut i a naintat pe drumul credinei spre mntuire aa nct, n satul nostru, s avem mereu o primvar spiritual.

Sfnt Fecioar Marie de la Cacica, ocrotete familiile noastre!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Emilia Baciu