Peregrinatio Mariae - Vizantea (11-14 martie 2012)

În perioada 11-14 martie 2012, icoana Maicii Domnului a poposit în Parohia Vizantea Mănăstirească. Tot în aceeași perioadă au avut loc și misiuni în parohia noastră, predicator fiind pr. Fabian Măriuț.

Credincioșii comunității noastre s-au adunat laolaltă indiferent de confesiune (catolici sau ortodocși) și au primit cu bucurie icoana Maicii Domnului.

Pe parcursul celor trei zile, comunitatea s-a rugat, a cântat și s-a bucurat. În penultima seară toate familiile au participat la procesiune cu lumânări în mână, slăvind-o pe Sfânta Fecioară cu cântece și rugăciuni.

În tot acest timp, prezența Fecioarei s-a simțit în sânul comunității care a fost vizibil marcată. Bucuria, liniștea sufletească, resimțite cu aceeași tărie ne-au dat putere de a răzbi în încercările vieții.

În această perioadă membrii comunității și-au amintit că fac parte din marea familie a lui Cristos și s-au comportat ca atare. A fost o clipă aparte de apropiere mai accentuată de cele sfinte. Toți au trăit și au simțit dragostea Mariei. Acum comunitatea e mai întărită și pregătită să întâmpine sărbătoarea Învierii Domnului cu inimile deschise.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ].

Ciprian Olariu