Peregrinatio Mariae - Dofteana (22-25 martie 2012)

Sub tematica "Familie, devino ceea ce eti!", n perioada 22-25 martie 2012, n Parohia "Coborrea Duhului Sfnt" din Dofteana, jud. Bacu, au avut loc misiunile populare ncununate de vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Adevrate zile de srbtoare pentru membrii comunitii, dar i pentru pelerinii din localitile nvecinate: catolici sau ortodoci. Dac la nceputul sfintelor misiuni biserica era "plin" ca ntr-o duminic obinuit, treptat, pn la Liturghia de ncheiere la a crei celebrare a participat i ep. Aurel Perc, aceasta a devenit nencptoare, n ultima zi cam o treime din cei prezeni fiind nevoii s asculte sfnta Liturghie de afar. ntr-adevr, sfnta Fecioar Maria ne-a adunat precum cloca i aduna puii.

Prin strdania sa, printele predicator Iosif Enoae, prin predicile inute, ne-a artat drumul de urmat, plecnd de la convertire, mergnd mai departe la iertare i spovad, pe urm ajungnd la copiii din familia cretin, continund itinerarul su la iubirea dintre soi i la sfrit dnd posibilitatea fiecruia de a alege raiul sau iadul.

Fiecare Liturghie a fost precedat de rugciunea sfntului Rozariu sau de Calea Sfintei Cruci, iar n timpul dintre aceste devoiuni i celebrarea euharistic, toi participanii au putut nla n linite rugciunile lor; copiii, ndrumai de profesorii de religie, tinerii ntr-o or marian alturi de sr. Monica. Un moment deosebit a fost procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe o parte din strzile localitii la care indiferent de religie, n frunte cu autoritile locale, cntau Ave, Ave Maria.

"Sincer s fiu, la nceputul acestor zile de har, dup atta pregtire, mi era team... Dar acum, cnd totul s-a terminat, mrturisesc i mulumesc Micuei c totul a ieit impecabil. Nu m ateptam la o asemenea mobilizare din partea tuturor" sunt cuvintele pr. paroh Ioan Zediu care, dac la nceput, vizibil emoionat, abia reuea s i adune cuvintele, emoie transmis tuturor, chiar i pr. Cristi Pal, venit de la Cacica i obinuit cu asemenea evenimente, dup mrturia acestuia, la una din celebrri, la rugciunea de rmas bun, pstorul nostru a regretat c totul s-a terminat aa repede...

i noi, cretinii acestei comuniti, mulumim Domnului i implorm mijlocirea preasfintei Fecioare Maria prin icoana miraculoas de la Cacica, rugnd-o s ocroteasc familiile noastre pentru a deveni ceea ce sunt.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Florin Sansu