Peregrinatio Mariae - Pârgãreºti (29 martie - 1 aprilie 2012)

"Atunci când în familie nu existã Dumnezeu, nu existã nici iubirea dintre soþi, iar familia poate fi iadul pe pãmânt, dar poate fi ºi cerul pe pãmânt, atunci când este iubire. Familia este indisolubilã ºi sfântã; sã nu lãsãm pe cel râu în familiile noastre prin pãcatul de moarte, divorþ sau avort. Cristos a purtat crucea pânã la capãt, cu greu a urcat muntele Calvar ºi astfel este pentru noi toþi un exemplu de urmat. Sacramentul Cãsãtoriei se primeºte la bisericã, de aceea Biserica trebuie sã intervinã în a salva familia, a o sfinþi ºi întãri în timpuri grele. Familia este chematã sã trãiascã o viaþã curatã pentru ca sã reziste în faþa curentelor timpului nostru".

În perioada 29 martie - 1 aprilie 2012, în Parohia Romano-Catolicã "Sfântã Fecioarã Maria, Reginã" din Pârgaresti au avut loc patru zile de misiuni populare, dintre care în primele trei zile am avut bucuria de a avea în prezenþa noastrã icoanã veneratã a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Joi, 29 martie 2012, în jurul orei 18.00, în faþa bisericii romano-catolice din Pârgãreºti, parohul comunitãþii, pãrintele Eugen Diac, alãturi de pr. decan Toma Rediu ºi alþi preoþi invitaþi, primarul Gheorghiþã Marius Gabriel ºi un mare numãr de credincioºi, au primit în aplauze icoana Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Dupã primirea solemnã a icoanei s-a celebrat sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor populare, celebrarea fiind prezidatã de pr. Toma Rediu, decan de Trotuº, cu aceastã ocazie începând ºi seria de predici susþinute de pãrintele predicator Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaºi.

Vineri, 30 martie 2012, au continuat predicile referitoare la familie ºi o veghe continuã în faþã icoanei Preasfintei Fecioare Maria.

Sâmbãtã, 31 martie 2012, icoana Preasfinte Fecioare Maria a fost purtatã pe braþele credincioºilor într-o procesiune solemnã pe drumurile satului când toþi cu mic cu mare au purtat lumânãri aprinse rugându-se ºi cântând din toatã inimã pentru a o preaslãvi pe Sfânta Fecioarã care este ºi patroanã bisericii noastre.

Duminicã, 1 aprilie 2012, cu ocazia "Duminicii Floriilor", am fost încântaþi ºi de prezenþa Preasfinþitului Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi, care a prezidat sfânta Liturghie din aceastã frumoasã zi, marcând ºi terminarea sfintelor misiuni.

Va rãmâne mereu în amintirea noastrã aceastã perioadã frumoasã ºi preþioasã de binecuvântare ºi har în care Fecioara Maria a revãrsat toatã iubirea sa peste comunitatea noastrã.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ].

Sorin-Alexandru Iuliºca ºi Sergiu-Vlãduþ Matei