Peregrinatio Mariae - Gheorghe Doja (19-21 aprilie 2012)

Comunitatea din Gheorghe Doja s-a aflat n perioada 19-21 aprilie 2012 n mare srbtoare. Dup ce icoana Maicii Domnului de la Cacica a vizitat mai multe parohii din Dieceza de Iai, ea a poposit i n Parohia "Sfnta Tereza a pruncului Isus" din aceast comunitate. Tot n aceste zile s-au desfurat i binecuvntatele misiuni populare.

n aceste sfinte zile de misiuni, comunitatea din Gheorghe Doja a fost binecuvntat de Dumnezeu cu multe haruri. Comunitatea a fost vizitat i de Icoana Maicii Domnului de la Cacica. La celebrrile din aceste zile au participat numeroase persoane laice i preoi din mprejurimi.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a sosit aici joi, 19 aprilie. Toat comunitatea n frunte cu pr. paroh Sorin Bere a fost adunat n faa bisericii pentru a ntmpina icoana. n ciuda vremii neprielnice, Maica Domnului s-a bucurat de o primire solemn din partea comunitii. La acest moment au mai luat parte: pr. Gabriel Farca, pr. Ioan Balan, predicator pentru zilele de misiune, dar i ali preoi.

La ora 11.00 a fost celebrat sfnta Liturghie de deschidere a zilelor de misiuni fiind prezidat de pr. Gabriel Farca. Pe toat perioada acestor zile de srbtoare, cuvintele de nvtur a fost rostite de pr. Ioan Balan. Tema principal a predicilor a fost "Familie, devino ceea ce eti!". El a dorit s scoat n eviden importana ce trebuie acordat familiei, precum i fiecrui membru n parte, dar i relaia de iubire i respect care trebuie s existe ntre membrii familiei n toate momentele existenei sale. De asemenea, printele a insistat asupra sacralitii vieii care trebuie aprat cu orice pre, nc de la nceputurile ei.

Chiar dac nu de mult a avut loc marea srbtoare a nvierii Domnului nostru Isus Cristos, cretinii au participat n numr foarte mare la sfintele sacramente. n acest timp de mare har, la nici o sfnt celebrare nu au lipsit preoii de la Spovad. Vineri dup sfnta Liturghie de la ora 18.00, icoana Maicii Domnului a fost purtat pe strzile comunitii noastre n procesiune.

n toat aceast perioad, Icoana Maicii Domnului de la Cacica, a fost nconjurat de credincioii care s-au rugat, au cntat i i-au adus lauda lor. Acetia s-au apropiat de icoana Maicii Domnului venernd-o i srutnd-o. Pe lng momentele de rugciune personal, au existat i momente n care comunitatea s-a adunat pentru a nla, n comun, rugi ctre Maica Domnului. Joi, la ora 22.30, credincioii a participat n numr destul de mare la celebrarea Orei Mariane, conduse de pr. diacon Daniel Frncu mpreun cu tinerii comunitii noastre.

Aceste zile sfinte de misiune i de vizit a icoanei Maicii Domnului de la Cacica s-au ncheiat smbt, 21 aprilie, cu sfnta Liturghie prezidat de PS Petru Gherghel, nconjurat de un numr mare de preoi precum i de numeroi credincioi. La ora 14.00, comunitatea din Gheorghe Doja mpreun cu pr. paroh Sorin Bere i-a luat rmas bun de la icoana Maicii Domnului de la Cacica.

i mulumim lui Dumnezeu i Maicii Domnului pentru acest mare dar primit n aceste zile sfinte. Sperm ca aceste zile s fie un imbold pentru a tri ct mai bine viaa cretin. Sfnta Fecioar Maria s ne fie alturi n drumul nostru spre Dumnezeu.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Pr. diacon Daniel Frncu