Peregrinatio Mariae - Botoani (29 aprilie - 2 mai 2012)

"i de unde mie fericirea aceasta, ca s vin la mine Maica Domnului meu?" Cu aceste cuvinte ale Elisabetei i trind o stare de spirit asemntoare ei, cu mult bucurie, comunitatea romano-catolic din Botoani a primit cu mare drag vizita veneratei Icoane a Maicii Domnului de la Cacica, n perioada 29 aprilie - 2 mai 2012.

n Duminica Bunului Pstor i Ziua Mondial a Vocaiilor, 29 aprilie, la ora 18.00, credincioii din Botoani, alturi de printele paroh Iosif Gherghela, avnd n mijlocul lor i pe Preasfinitul episcop auxiliar Aurel Perc, nsoit de pr. Isidor Mocanu, au ntmpinat icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Dup proclamarea unui fragment evanghelic i o rugciune a familiilor, icoana a fost purtat n procesiune n biseric. A urmat apoi sfnta Liturghie concelebrat, prezidat de PS Aurel Perc care a inut i predica n cadrul creia ne-a mprtit cu mult cldur un preios cuvnt de nvtur despre Isus, bunul Pstor, despre sfnta Fecioar Maria, mijlocitoarea noastr puternic la Fiul ei, dar i despre criza familiei cretine din zilele noastre. Cu privirea aintit spre icoana Maicii Domnului care ni-l arat pe Isus, am ncercat s ne deschidem ct mai mult inimile pentru a primi prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, harurile revrsate din belug asupra noastr cu acest prilej.

n urmtoarele zile, n timpul sfintelor Liturghii i nu numai, am fost nsoii i de cuvintele cu folos duhovnicesc ale printelui Dumitru Patra, OFMConv.

n prima zi a lunii mai, n srbtoarea Sfntul Iosif Muncitorul, Maica Domnului nostru Isus Cristos, a vizitat i comunitatea romano catolic din Dorohoi prin prezena icoanei de la Cacica n mijlocul credincioilor acestei filiale a parohiei Botoani, cu ocazia srbtoririi hramului. La sfnta Liturghie a concelebrat printele Cristinel Sociu, OFMConv.

n seara zilei de 1 mai, icoana Maicii Domnului a fost purtat n procesiune n Botoani, pe strzile din apropierea bisericii, ca un semn al dragostei noastre fa de Preacurata Fecioar Maria.

Pe parcursul celor trei zile n care icoana Maicii Domnului a fost prezent n mijlocul nostru, am ncercat s punem n practic ndemnul printelui paroh Iosif de a ne apropia cu ncredere de maica noastr cereasc i de a sta n prezena ei fr a ne plictisi, aa dup cum nici n prezena mamei noastre pmnteti nu ne plictisim niciodat.

Icoana a plecat din Botoani n seara zilei de 2 mai, dup sfnta Liturghie la care a participat i pr. Cristinel Gal.

Mulumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Ciprian i Cristina Nesimuca