Peregrinatio Mariae - Botoșani (29 aprilie - 2 mai 2012)

"Și de unde mie fericirea aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?" Cu aceste cuvinte ale Elisabetei și trăind o stare de spirit asemănătoare ei, cu multă bucurie, comunitatea romano-catolică din Botoșani a primit cu mare drag vizita veneratei Icoane a Maicii Domnului de la Cacica, în perioada 29 aprilie - 2 mai 2012.

În Duminica Bunului Păstor și Ziua Mondială a Vocațiilor, 29 aprilie, la ora 18.00, credincioșii din Botoșani, alături de părintele paroh Iosif Gherghelaș, având în mijlocul lor și pe Preasfințitul episcop auxiliar Aurel Percă, însoțit de pr. Isidor Mocanu, au întâmpinat icoana Maicii Domnului de la Cacica.

După proclamarea unui fragment evanghelic și o rugăciune a familiilor, icoana a fost purtată în procesiune în biserică. A urmat apoi sfânta Liturghie concelebrată, prezidată de PS Aurel Percă care a ținut și predica în cadrul căreia ne-a împărtășit cu multă căldură un prețios cuvânt de învățătură despre Isus, bunul Păstor, despre sfânta Fecioară Maria, mijlocitoarea noastră puternică la Fiul ei, dar și despre criza familiei creștine din zilele noastre. Cu privirea ațintită spre icoana Maicii Domnului care ni-l arată pe Isus, am încercat să ne deschidem cât mai mult inimile pentru a primi prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, harurile revărsate din belșug asupra noastră cu acest prilej.

În următoarele zile, în timpul sfintelor Liturghii și nu numai, am fost însoțiți și de cuvintele cu folos duhovnicesc ale părintelui Dumitru Patraș, OFMConv.

În prima zi a lunii mai, în sărbătoarea Sfântul Iosif Muncitorul, Maica Domnului nostru Isus Cristos, a vizitat și comunitatea romano catolică din Dorohoi prin prezența icoanei de la Cacica în mijlocul credincioșilor acestei filiale a parohiei Botoșani, cu ocazia sărbătoririi hramului. La sfânta Liturghie a concelebrat părintele Cristinel Sociu, OFMConv.

În seara zilei de 1 mai, icoana Maicii Domnului a fost purtată în procesiune în Botoșani, pe străzile din apropierea bisericii, ca un semn al dragostei noastre față de Preacurata Fecioară Maria.

Pe parcursul celor trei zile în care icoana Maicii Domnului a fost prezentă în mijlocul nostru, am încercat să punem în practică îndemnul părintelui paroh Iosif de a ne apropia cu încredere de maica noastră cerească și de a sta în prezența ei fără a ne plictisi, așa după cum nici în prezența mamei noastre pământești nu ne plictisim niciodată.

Icoana a plecat din Botoșani în seara zilei de 2 mai, după sfânta Liturghie la care a participat și pr. Cristinel Gal.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ].

Ciprian și Cristina Nesimuca