Peregrinatio Mariae - Mrgineni (3-6 mai 2012)

n primele zile ale lunii mai, ntre 3 i 6 mai 2012, comunitatea din Mrgineni a avut bucuria de a gzdui Icoana Maicii Domnului de la sanctuarul "Basilica Minor" din Cacica.

Joi, 3 mai, puin nainte de ora 19.00, copii, tineri i aduli mbrcai n straie de srbtoare, cu flori n mini ne-am adunat pe esplanada din faa bisericii "Sfnta Maria Regin" din Mrgineni spre a o ntmpina pe cea mai frumoas, cea mai aleas i cea mai venerat femeie din toate timpurile - Preacurata Fecioar Maria reprezentat prin icoana venerat de la Cacica.

La acest eveniment ne-a onorat cu prezena sa PS Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai, care, mpreun cu preoii din Mrgineni (pr. paroh Iosif Dmtr, pr. vicar Claudiu Nedelciu), nsoii de preoii de la Mnstirea "Sfntul Augustin" din Mrgineni i preoii de la Mnstirea Carmelit din Luncani, au participat la ceremonia de primire a veneratei icoane.

Icoana nsoit de ministrani, preoi i enoriai a fost aezat n biseric, la un loc de cinste, pentru a putea fi vizitat i venerat de credincioi.

Timp de trei zile, ct a durat vizita Preacuratei n Mrgineni, s-au celebrat sfinte Liturghii cu omilii deosebite prin care s-au artat meritele Maicii Domnului, rolul ei n familia de la Nazaret, implicarea sa n mntuirea noastr i mai ales n sfinirea familiilor.

Mulumim preoilor predicatori (printelui Cristi Pal, nsoitorul icoanei, printelui Paul Bulai, asistentul naional al Armatei Maicii Domnului, printelui Bernadin Farade, paroh al Parohiei Frumoasa, i printelui Valentin Aenoaie de la Centrul misionar), pentru predicile frumoase, emoionante i constructive. Mulumim n mod deosebit preasfinitului Aurel Perc pentru prezena la deschiderea pelerinajului i pentru nltoarele cuvinte de la predic. Suntem recunosctori i printelui decan Isidor Dsc pentru prezena la Liturghia final, cnd ne-a ncurajat n cadrul predicii s o iubim pe sfnta Fecioar Maria, s-i urmm exemplul i s ne rugm mai mult pentru pacea familiilor.

Mulumim tuturor care ne-au ajutat s trim aceste minunate zile de har.

i mulumim, Sfnt Marie, c ne-ai vizitat i ne-ai alinat sufletele!

Preacurat Fecioar Marie, ocrotete familiile noastre!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ].

Agustina Palade