Organizarea pelerinajului special pentru bolnavi la Cacica

Din iniþiativa fericitului pãrinte papa Ioan Paul al II-lea, începând cu anul 1992, pentru ziua de 11 februarie, a fost instituitã Ziua Mondialã a Bolnavului, o zi specialã de rugãciuni pentru bolnavi, prin care se doreºte sensibilizarea credincioºilor faþã de cei care suferã.

Din dispoziþia episcopului Petru Gherghel, din motive pastorale, Ziua Bolnavului se celebreazã în Dieceza de Iaºi în ziua de 13 mai, ziua apariþiei Sfintei Fecioare Maria la Fatima.

ªi anul acesta, va fi organizat un pelerinaj special pentru bolnavi, la Cacica, în ziua de 12 mai. Organizatori vor fi: Oficiul pentru Pastoraþia Sanitarã al Episcopiei Romano-Catolice de Iaºi, în colaborare cu Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica ºi parohiile Diecezei de Iaºi.

Preoþii parohi ºi persoanele consacrate sunt rugate:

Pentru aceeaºi zi, invitaþia cãlduroasã de a participa la pelerinaj este adresatã ºi personalului medical catolic al Diecezei de Iaºi. Prin prezenþa lor, medicii, asistenþii medicali, personalul auxiliar medical, sunt chemaþi sã contribuie la consolidarea comuniunii cu cei care suferã.

Programul pelerinajului la Cacica, din ziua de sâmbãtã, 12 mai 2012:

Pentru informaþii suplimentare despre pelerinaj se poate lua legãtura cu

Pr. Laurenþiu Dãncuþã