Pelerinaj la Cacica al studenilor din Iai

Asociaia Studenilor Catolici din Iai (ASCI), n colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolic, au organizat Pelerinajul studenilor la Cacica, n ziua de smbt, 26 mai 2012. Au participat aproximativ 100 de studeni, 9 dintre ei din Camerun, Benin i Canada care studiaz n Iai.

Plecarea a fost diminea la ora 7.00, iar la 10.30 am fost ntmpinai de printele Romuald Bulai, rectorul bazilicii, adresndu-ne cteva cuvinte de bun venit.

Programul a continuat cu recitarea sfntului Rozariu, animat de studenii asociaiei, continund apoi cu sfnta Liturghie, celebrat de pr. Lucian Farca alturi pr. Iosif Iacob i animat de Corala "Gaudete" a Facultii de Teologie Romano-Catolic din Iai.

Dup acest moment, s-a luat prnzul i am vizitat mpreun salina din apropiere. A fost impresionant pentru cei care nu au mai avut aceast oportunitate.

Plini de entuziasm ne-am rentors n sactuar, unde a avut loc o or de adoraie pregtit de tinerii asociaiei. Mesajul adoraiei a fost ca fiecare tnr s-i descopere scopul vieii sale prin intermediul credinei. A fost un moment unic care va rmne n sufletul fiecrui pelerin.

La plecare fiecare student a primit un semn de carte oferit de ctre membrii asociaiei.

La ora 17.00 am ajuns la Suceava, unde am vizitat puin oraul dup care ne-am adunat n casa Domnului unde s-a celebrat sfnta Liturghie.

Dup aceasta, la ora 19.00, am avut parte, mpreun cu comunitatea din Suceava, de un concert susinut tot de Corala "Gaudete", dirijat de domnioara Petronela Andrie, acompaniat la org de Octavian Bioc.

Dup acest moment care a umplut sufletele de bucurie, am pornit spre Iai cu "bateriile ncrcate", pentru nceperea sesiunii. Pentru noi, tinerii, a fost un bun prilej de a ne cunoate i de a aduce mpreun laud i mulumire lui Dumnezeu.

Mulumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului, dar i celor care i-au manifestat disponibilitatea de a fi cu noi n aceast zi.

Sperm ca acest pelerinaj s nu se ncheie aici, ci s aduc dup sine i alte ocazii, care s uneasc studenii n rugciune, la acest sanctuar marian.

Domnul s ne ajute!

(ASCI i colaboratori: Mihaela, Simona, Paula, Adriana i Alina)

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

* * *

Impresii

-"Ideea unui pelerinaj al studenilor la Cacica a fost ca o amintire de neuitat pentru noi, pentru c am reuit cu toii s oferim aceast zi minunat Tatlui nostru ceresc. Studeni ai mai multor faculti ne-am adunat mpreun i am preamrit n rugciuni i cntri pe Maria, mama sfnt, cea a crei lun i este dedicat. Atmosfera, sfnta Liturghie, adoraia i bucuria ntlnirii cu regina noastr au fost trite intens de ctre noi, de aceea in s-i mulumesc Micuei sfinte pentru optimismul pe care mi l-a oferit la sfritul acestei zile magnific" (Maria Apetri, Facultatea de Teologie Romano-Catolic).

-"Pelerinajul de la Cacica pentru mine a fost o experien unic. ncepnd cu sfnta Liturghie am simit acel spirit pe care l ateptam s-l rennoiesc, sentimentul de linite sufleteasc. Am simit o schimbare, o remprosptare a sufletului, de care aveam nevoie. M bucur c au fost persoane care au gndit s ia o astfel de iniiativ" (Ana-Maria Dmoc, Facultatea de Filozofie).

-"Pentru mine pelerinajul de la Cacica a fost deosebit i totodat ceva nou, deoarece a fost pentru prima dat cnd am fost acolo. M-am simit foarte bine, i mi-a plcut c a fost fcut special pentru tineri, cu aceast ocazie putnd s cunoatem persoane noi. Aceast zi a fost una special, n care am reuit s m gndesc i s reflectez la unele lucruri, care ntr-o zi obinuit nu m-a fi oprit din activitatea de zi cu zi s m gndesc la ele, o zi mai aproape de Dumnezeu. A fost un fel de «ncrcare a bateriilor» pentru momentele care vor urma" (Antonina Mrtina, Facultatea de Educaie Fizic i Sport).

-"Sper s se mai organizeze astfel de ntlniri cu tinerii. Mi-a plcut foarte mult, am ntlnit persoane noi. Felicitri din inima pentru adoraie m-am simit cu adevrat extraordinar... a fost foarte bine pregtit! Am trit din plin fiecare moment" (Mihaela Ciobanu, Facultatea de Teologie Romano-Catolic).

-"A fost o zi deosebit pentru mine, deoarece a fost prima oar cnd am mers la Cacica; am auzit de pelerinajele de la Cacica, dar nu am avut ocazia s merg niciodat. M bucur mult c am reuit s ajung acum cu studenii" (Ramona Chelaru, FEEA).