Peregrinatio Mariae - Focșani (10-13 iunie 2012)

În perioada 10-13 iunie 2012, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit din nou pe meleaguri vrâncene, mai precis în Parohia Focșani.

La început mai timid, dar, încetul cu încetul, mii de credincioși au trecut fața icoanei și s-au rugat sfintei Fecioare încredințând grijii ei de mamă toate problemele, necazurile, precum și bucuriile lor.

Un factor important al acestui număr impresionant l-a constituit mediatizarea locală, în ziarul local și pe internet. Mult mai multe roade a adus apostolatul credincioșilor noștri care au anunțat rudele, prietenii, vecinii și astfel foarte mulți au trecut pentru prima oară pragul bisericii catolice din Focșani.

Dintre impresiile culese întâmplător, mulți au apreciat arhitectura deosebită a bisericii, ordinea și disciplina celebrărilor, organizarea care a facilitat accesul la icoană. Pe lângă aceste aspecte practice multe persoane au intrat din nou în casa Domnului cu spirit de rugăciune, ceea ce ne face pe noi, preoții, să afirmăm cu convingere că Maica Domnului a strâns mulți fii la sânul ei și i-a călăuzit spre Dumnezeu.

Aceeași atmosferă a existat și în mica biserică din Garoafa care a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit să se roage Maicii Domnului chiar și pe tot parcursul nopții.

Ultima zi a pelerinajului a fost un adevărat apogeu, mai ales la sfânta Liturghie de seară, prezidată de PS Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași. Excelența sa, în predica rostită cu această ocazie, a subliniat importanța și rolul mamei în viața fiecăruia și, prin comparație, rolul deosebit pe care îl are Sfânta Fecioară pentru orice creștin.

Celebrarea a cuprins și o frumoasă procesiune prin care am adus cinste Sfintei Fecioare Maria și, în același timp, am cerut ajutorul și ocrotirea ei de mamă pentru tot orașul.

Cu părere de rău, seara târziu, ne-am despărțit de icoană. Impresia a fost atât de puternică încât mulți au întrebat unde este Cacica și au promis că vor merge să o revadă.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Mihai Budău, paroh și decan, și pr. Paul Agu, vicar

* * * Duminică, 10 iunie 2012 va poposi în Focșani ,Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Sfânta Fecioară Maria este cinstită de toți creștinii, indiferent de confesiune. De aceea, avem bucuria de a primi în mijlocul nostru un semn al ocrotirii Maicii Domnului față de cei care o cinstesc, o icoană de o mare importanță istorică și religioasă. Mulți credincioși care s-au rugat Sfintei Fecioare Maria au fost ascultați și au primit haruri deosebite din partea lui Dumnezeu. Icoana este adusă de la sanctuarul diecezan de la Cacica și face un pelerinaj în toate parohiile catolice din Dieceza de Iași.

Programul pelerinajului este următorul:
Duminică la ora 17.00 va fi primirea icoanei în fața bisericii catolice din Focșani. Va urma rugăciunea sfântului Rozariu și apoi Sfânta Liturghie. După aceste celebrări icoana va putea fi atinsă și venerată de credincioși.
Luni începând cu ora 8.00, până la ora 15.00 icoana va fi expusă în biserica romano-catolică din Focșani . La ora 11.00 se va celebra Sfânta Liturghie.
De luni, ora 15.00, până marți, ora 12.00, icoana va fi expusă în biserica catolică din Garoafa.
Marți, de la ora 12.00, până seara icoana va fi din nou expusă în biserica romano-catolică din Focșani. La ora 18.00 se va celebra Sfânta Liturghie.
Miercuri între orele 8.00 și 18.00 biserica romano-catolică din Focșani va fi deschisă pentru a permite credincioșilor să se roage în fața icoanei. La ora 18.00 pelerinajul se va încheia cu Sfânta Liturghie prezidată de episcopul Diacezei de Iași, Petru Gherghel. După Liturghie va fi o procesiune cu icoana Maicii Domnului, însoțiți fiind și de fanfara militară.

Pr. Paul Agu-Preot, vicar * *

Emoție mare ieri printre credincioșii romano-catolici în momentul apariției icoanei făcătoare de minuni de la Cacica

Creștinii vor avea bucuria de a se închina la icoana soră a "Madonei din Czestochowa"

Icoana făcătoare de minuni din Cacica, Bucovina, a ajuns în Focșani ieri, 9 iunie 2012, și a fost depusă în Biserica "Sfinții Apostoli Pentru și Pavel" din Focșani, unde credincioșii se pot ruga timp de mai multe zile. Icoana a fost purtată pe umeri pană la intrarea în biserică de credincioșii romano-catolici. În tot acest timp mulți dintre cei veniți să vadă icoana au lăcrimat datorită încărcăturii spirituale a momentului.

Sfânta Fecioară Maria este cinstită de toți creștinii, indiferent de confesiune. Icoana este adusă de la sanctuarul diecezan de la Cacica și face un pelerinaj în toate parohiile catolice din Dieceza de Iași. "Perioada 2010-2013 este un timp pe care Episcopul Diecezei de Iași, pastorul Petru Gherghel, l-a dedicat familiei și căsătoriei creștine. În contextul acestui timp de trăire intensă pentru comunitățile catolice este bine să reflectăm asupra familiei creștine. În acest context Preasfințitul a avut inițiativa de a purta, noi frații, care păstorim sanctuarul de la Cacica, această icoană în pelerinaj. Pelerinajul se organizează în fiecare parohie romano-catolică de pe teritoriul Diecezei de Iași", ne-a declarat Cristian Pară, preot la Basilica Minor Cacica.

După ce icoana a fost așezată în biserică a urmat rugăciunea Sfântului Rozariu și apoi Sfânta Liturghie. După aceste celebrări, icoana a fost atinsă rând pe rând de credincioșii romano-catolici veniți să își aducă omagiul Macii Domnului.

Astăzi, 10 iunie 2012, de la ora 8.00 la 15.00, icoana va fi expusă în biserica romano-catolică din Focșani. La ora 11.00 are loc Sfânta Liturghie, iar de la ora 15.00 și până marți, la ora 12.00, icoana va fi expusă în biserica catolică din Garoafa. De la ora 12.00, până seara icoana va fi din nou expusă în biserica romano-catolică din Focșani. La ora 18.00 se va celebra sfânta Liturghie. Miercuri între orele 8.00 și 18:00 biserica romano-catolică din Focșani va fi deschisă pentru a permite credincioșilor să se roage în fața icoanei. La ora 18.00 pelerinajul se va încheia cu sfânta Liturghie prezidată de episcopul Diecezei de Iași, Petru Gherghel. După Liturghie va fi o procesiune cu icoana Maicii Domnului, la care va lua parte și fanfara militară. (A. IVAN)

Preluare din Ziarul de Vrancea, 11 iunie 2012

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QhuR9tdWFYc

Pelerinajul la icoana făcătoare de minuni s-a încheiat

Pelerinajul Icoanei miraculoase aduse de la sanctuarul diecezan de la Cacica s-a încheiat aseară. Pelerinajul se organizează în fiecare parohie romano-catolică de pe teritoriul Diecezei de Iași pe intervalul de trei, patru zile. Anii 2010-2013 au fost dedicați de către episcopul Diecezei de Iași, Petru Gherghel, familiei și căsătoriei creștine, așa că enoriașii au fost invitați să reflecteze și să se roage pentru binele familiilor în fața icoanei făcătoare de minuni, care a poposit pentru patru zile la Focșani.

"Iubiți credincioși, am venit cu multă bucurie la Parohia de la Focșani pentru a participa la încheierea șederii Icoanei Maicii Preacurate de la sanctuarul nostru de la Cacica. Vă aduc un salut deosebit din partea preasfințitului nostru episcop, Petru Gherghel, care vă însoțește cu rugăciunea și binecuvântarea preasfinției sale. Ne bucurăm să fim în această seară împreună pentru a saluta pe Maica Preasfântă, atât credincioșii catolici și ortodocși, semn că avem aceeași mamă în ceruri", a spus, în deschiderea oficierii sfintei Liturghii, episcopul auxiliar de Iași, Aurel Percă.

După aceste celebrări, icoana a fost atinsă rând pe rând de credincioșii veniți să își aducă omagiul Macii Domnului. Aseară, pelerinajul s-a încheiat cu sfânta Liturghie prezidată de episcopul de Iași, Aurel Percă. După sfânta Liturghie a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului, credincioșii însoțiți fiind și de fanfara militară. (A. IVAN)

Preluare din Ziarul de Vrancea, 14 iunie 2012

Video: https://www.youtube.com/watch?v=DgGe3AqgSvM