Peregrinatio Mariae - Focani (10-13 iunie 2012)

n perioada 10-13 iunie 2012, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit din nou pe meleaguri vrncene, mai precis n Parohia Focani.

La nceput mai timid, dar, ncetul cu ncetul, mii de credincioi au trecut faa icoanei i s-au rugat sfintei Fecioare ncredinnd grijii ei de mam toate problemele, necazurile, precum i bucuriile lor.

Un factor important al acestui numr impresionant l-a constituit mediatizarea local, n ziarul local i pe internet. Mult mai multe roade a adus apostolatul credincioilor notri care au anunat rudele, prietenii, vecinii i astfel foarte muli au trecut pentru prima oar pragul bisericii catolice din Focani.

Dintre impresiile culese ntmpltor, muli au apreciat arhitectura deosebit a bisericii, ordinea i disciplina celebrrilor, organizarea care a facilitat accesul la icoan. Pe lng aceste aspecte practice multe persoane au intrat din nou n casa Domnului cu spirit de rugciune, ceea ce ne face pe noi, preoii, s afirmm cu convingere c Maica Domnului a strns muli fii la snul ei i i-a cluzit spre Dumnezeu.

Aceeai atmosfer a existat i n mica biseric din Garoafa care a devenit nencptoare pentru credincioii care au venit s se roage Maicii Domnului chiar i pe tot parcursul nopii.

Ultima zi a pelerinajului a fost un adevrat apogeu, mai ales la sfnta Liturghie de sear, prezidat de PS Aurel Perc, episcopul auxiliar de Iai. Excelena sa, n predica rostit cu aceast ocazie, a subliniat importana i rolul mamei n viaa fiecruia i, prin comparaie, rolul deosebit pe care l are Sfnta Fecioar pentru orice cretin.

Celebrarea a cuprins i o frumoas procesiune prin care am adus cinste Sfintei Fecioare Maria i, n acelai timp, am cerut ajutorul i ocrotirea ei de mam pentru tot oraul.

Cu prere de ru, seara trziu, ne-am desprit de icoan. Impresia a fost att de puternic nct muli au ntrebat unde este Cacica i au promis c vor merge s o revad.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. Mihai Budu, paroh i decan, i pr. Paul Agu, vicar

* * * Duminic, 10 iunie 2012 va poposi n Focani ,Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Sfnta Fecioar Maria este cinstit de toi cretinii, indiferent de confesiune. De aceea, avem bucuria de a primi n mijlocul nostru un semn al ocrotirii Maicii Domnului fa de cei care o cinstesc, o icoan de o mare importan istoric i religioas. Muli credincioi care s-au rugat Sfintei Fecioare Maria au fost ascultai i au primit haruri deosebite din partea lui Dumnezeu. Icoana este adus de la sanctuarul diecezan de la Cacica i face un pelerinaj n toate parohiile catolice din Dieceza de Iai.

Programul pelerinajului este urmtorul:
Duminic la ora 17.00 va fi primirea icoanei n faa bisericii catolice din Focani. Va urma rugciunea sfntului Rozariu i apoi Sfnta Liturghie. Dup aceste celebrri icoana va putea fi atins i venerat de credincioi.
Luni ncepnd cu ora 8.00, pn la ora 15.00 icoana va fi expus n biserica romano-catolic din Focani . La ora 11.00 se va celebra Sfnta Liturghie.
De luni, ora 15.00, pn mari, ora 12.00, icoana va fi expus n biserica catolic din Garoafa.
Mari, de la ora 12.00, pn seara icoana va fi din nou expus n biserica romano-catolic din Focani. La ora 18.00 se va celebra Sfnta Liturghie.
Miercuri ntre orele 8.00 i 18.00 biserica romano-catolic din Focani va fi deschis pentru a permite credincioilor s se roage n faa icoanei. La ora 18.00 pelerinajul se va ncheia cu Sfnta Liturghie prezidat de episcopul Diacezei de Iai, Petru Gherghel. Dup Liturghie va fi o procesiune cu icoana Maicii Domnului, nsoii fiind i de fanfara militar.

Pr. Paul Agu-Preot, vicar * *

Emoie mare ieri printre credincioii romano-catolici n momentul apariiei icoanei fctoare de minuni de la Cacica

Cretinii vor avea bucuria de a se nchina la icoana sor a "Madonei din Czestochowa"

Icoana fctoare de minuni din Cacica, Bucovina, a ajuns n Focani ieri, 9 iunie 2012, i a fost depus n Biserica "Sfinii Apostoli Pentru i Pavel" din Focani, unde credincioii se pot ruga timp de mai multe zile. Icoana a fost purtat pe umeri pan la intrarea n biseric de credincioii romano-catolici. n tot acest timp muli dintre cei venii s vad icoana au lcrimat datorit ncrcturii spirituale a momentului.

Sfnta Fecioar Maria este cinstit de toi cretinii, indiferent de confesiune. Icoana este adus de la sanctuarul diecezan de la Cacica i face un pelerinaj n toate parohiile catolice din Dieceza de Iai. "Perioada 2010-2013 este un timp pe care Episcopul Diecezei de Iai, pastorul Petru Gherghel, l-a dedicat familiei i cstoriei cretine. n contextul acestui timp de trire intens pentru comunitile catolice este bine s reflectm asupra familiei cretine. n acest context Preasfinitul a avut iniiativa de a purta, noi fraii, care pstorim sanctuarul de la Cacica, aceast icoan n pelerinaj. Pelerinajul se organizeaz n fiecare parohie romano-catolic de pe teritoriul Diecezei de Iai", ne-a declarat Cristian Par, preot la Basilica Minor Cacica.

Dup ce icoana a fost aezat n biseric a urmat rugciunea Sfntului Rozariu i apoi Sfnta Liturghie. Dup aceste celebrri, icoana a fost atins rnd pe rnd de credincioii romano-catolici venii s i aduc omagiul Macii Domnului.

Astzi, 10 iunie 2012, de la ora 8.00 la 15.00, icoana va fi expus n biserica romano-catolic din Focani. La ora 11.00 are loc Sfnta Liturghie, iar de la ora 15.00 i pn mari, la ora 12.00, icoana va fi expus n biserica catolic din Garoafa. De la ora 12.00, pn seara icoana va fi din nou expus n biserica romano-catolic din Focani. La ora 18.00 se va celebra sfnta Liturghie. Miercuri ntre orele 8.00 i 18:00 biserica romano-catolic din Focani va fi deschis pentru a permite credincioilor s se roage n faa icoanei. La ora 18.00 pelerinajul se va ncheia cu sfnta Liturghie prezidat de episcopul Diecezei de Iai, Petru Gherghel. Dup Liturghie va fi o procesiune cu icoana Maicii Domnului, la care va lua parte i fanfara militar. (A. IVAN)

Preluare din Ziarul de Vrancea, 11 iunie 2012

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QhuR9tdWFYc

Pelerinajul la icoana fctoare de minuni s-a ncheiat

Pelerinajul Icoanei miraculoase aduse de la sanctuarul diecezan de la Cacica s-a ncheiat asear. Pelerinajul se organizeaz n fiecare parohie romano-catolic de pe teritoriul Diecezei de Iai pe intervalul de trei, patru zile. Anii 2010-2013 au fost dedicai de ctre episcopul Diecezei de Iai, Petru Gherghel, familiei i cstoriei cretine, aa c enoriaii au fost invitai s reflecteze i s se roage pentru binele familiilor n faa icoanei fctoare de minuni, care a poposit pentru patru zile la Focani.

"Iubii credincioi, am venit cu mult bucurie la Parohia de la Focani pentru a participa la ncheierea ederii Icoanei Maicii Preacurate de la sanctuarul nostru de la Cacica. V aduc un salut deosebit din partea preasfinitului nostru episcop, Petru Gherghel, care v nsoete cu rugciunea i binecuvntarea preasfiniei sale. Ne bucurm s fim n aceast sear mpreun pentru a saluta pe Maica Preasfnt, att credincioii catolici i ortodoci, semn c avem aceeai mam n ceruri", a spus, n deschiderea oficierii sfintei Liturghii, episcopul auxiliar de Iai, Aurel Perc.

Dup aceste celebrri, icoana a fost atins rnd pe rnd de credincioii venii s i aduc omagiul Macii Domnului. Asear, pelerinajul s-a ncheiat cu sfnta Liturghie prezidat de episcopul de Iai, Aurel Perc. Dup sfnta Liturghie a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului, credincioii nsoii fiind i de fanfara militar. (A. IVAN)

Preluare din Ziarul de Vrancea, 14 iunie 2012

Video: https://www.youtube.com/watch?v=DgGe3AqgSvM