Peregrinatio Mariae - Pacani (14-17 iunie 2012)

Zile de har i binecuvntare, zile de bucurie i srbtoare au fost ntre 14 i 17 iunie 2012, pentru comunitatea romano-catolic din Pacani, cu vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Acum am neles i noi de unde strigtul plin de bucurie al Elisabetei: "De unde mie bucuria aceasta ca s vin la mine Maica Domnului meu?!" Dintr-o inim plin de bucurie i recunotin.

Cu aceeai recunotin ne ndreptm i noi ctre Dumnezeu pentru a-i mulumi c ne-a dat-o de mam pe Maria, care n aceste zile i-a fcut simit ntr-un mod deosebit prezena n mijlocul nostru prin vizita icoanei sale de la Cacica.

Cu emoie, cu bucurie, cu ncredere ne-am adunat n jurul sfintei Fecioare n aceste trei zile, pentru a o cinsti, pentru a-i mulumi, pentru a o invoca n rugciune... cu adevrat zile de har i binecuvntare...

Am mpodobit biserica, ne-am rugat i am ateptat: i momentul a sosit: sfnta Fecioar a venit, prin icoana sa de la Cacica, n seara zilei de 14 iunie cnd i-am ieit cu toii n ntmpinare cu flori n mini i cntri pe buze... a urmat apoi prima Liturghie n cinstea ei, cu predica rostit de printele paroh de la Hluceti. Dup Liturghie a urmat o adoraie frumoas tip Taize pregtit i animat de ctre tinerii de la Aciunea Catolic.

A doua zi diminea la ora zece a urmat o nou Liturghie la care a predicat printele paroh de la Luncai. Seara la ora 18.00, a venit rndul copiilor s anime sfnta Liturghie i au fcut-o cu mult entuziasm, biserica rsunnd de cntrile lor. Ne-a predicat printele franciscan Dumitru care a nsoit icoana. A urmat apoi o adoraie deosebit animat de Asociaia Mamele Cretine ale Iubirii Milostive.

Smbt dimineaa am participat la Liturghia n cinstea Inimii Neprihnite a Sfintei Fecioare Maria, i am ascultat cuvntul de nvtur al pr. Anton Danc.

Seara a venit rndul tinerilor s anime sfnta Liturghie i au fcut-o n mod deosebit. Printele Ioan Lungu ne-a ncntat cu predica sa plin de pilde. A urmat apoi procesiunea cu icoana sfnt de la parohie la mnstirea "Cavanis". A fost deosebit! Cu lumnrile n mn am nsoit icoana pe tot acest parcurs cntnd cu inimile pline de bucurie i strignd tuturor c noi o iubim pe Mama noastr cereasc.

Duminic dimineaa, la ora 8.30, a fost sfnta Liturghie cu prima sfnt mprtanie a copiilor, care au avut bucuria de a tri acest moment deosebit al vieii lor mpreun cu Maica noastr preasfnt.

La ora 11.00 a nceput i Liturghia hramului cu prezena a muli preoi i a Preasfinitului Aurel Perc. Predica a fost inut de episcop, pentru care i mulumim. Biserica noastr a devenit nencptoare. Am venit cu toii s o cinstim pe Mama noastr cereasc mpreun cu sfntul Anton, patronul nostru ceresc.

Dar a venit i sfritul acestei Liturghii i momentul ca icoana s plece de la noi pentru a-i continua pelerinajul su prin parohiile diecezei. Am fi vrut s nu o lsm s plece, dar tiam: bucuria pe care am trit-o noi trebuie s umple i inimile altor credincioi i de aceea am nsoit i ne-am luat la revedere de la icoana sfnt, cu recunotin.

Mulumim tuturor: Preasfinitului, preoilor, corului, copiilor, tinerilor i tuturor celor care au fcut ca aceste zile s fie cu adevrat binecuvntate pentru comunitatea noastr.

i mulumim n final i printelui paroh Francisc Vernic care, vznd la final feele noastre triste la plecarea icoanei, ne-a spus: "Pleac icoana, dar Maria, Mama noastr cereasc rmne! Spre ea s ne ndreptm cu ncrederea i dragostea noastr de copii ai si".

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Credincioii Parohiei Romano-Catolice Pacani