Peregrinatio Mariae - Schineni (17-20 iunie 2012)

În perioada 17-20 iunie 2012, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit în Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Schineni, județul Bacău.

În pelerinajul său, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a ajuns și în comunitatea noastră. Cu mic, cu mare, toată suflarea satului s-a adunat în fața bisericii pentru a o întâmpina cu flori și inimi curate pe ocrotitoarea tuturor. Cel mai așteptat și emoționant moment a fost acela în care Icoana a fost coborâtă din mașină. Aceasta a fost primită în aplauzele credincioșilor și salutată de părintele paroh Valentin Bulai.

A urmat sfânta Liturghie celebrată de părintele decan Isidor Dâscă. Părintele, la predică, ne-a prezentat cum ar trebui să fie o adevărată familie creștină. De aici am învățat că și în aceste timpuri moderne putem face din familiile noastre un colț de rai. După sfânta Liturghie Icoana a fost dusă în biserică, unde fiecare a avut posibilitatea să pună la picioarele Maicii Domnului toate grijile, problemele, dar și bucuriile și împlinirile cotidiene.

În zilele care au urmat, icoana de la Cacica a fost venerată de mulțimea de credincioși astfel încât ea să nu rămână singură nici un moment. Au fost clipe de rugăciune, cântări, dar și de meditație și reflecție când fiecare a putut avea un dialog cu Fecioara Maria și, cu siguranță, a putut simți căldura și mângâierea ei de Mamă. Din aceste ore de preamărire, nu a putut lipsi rugăciunea atât de mult îndrăgită de miile de credincioși: sfântul Rozariu.

În seara zilei de marți a avut loc procesiunea cu icoana pe străzile localității. Enoriașii, cu flori în mână, în cântări închinate Mariei, au participat în număr mare la acest eveniment a căror roade se vor resimți în viețile tuturor.

Binecuvântările sfintei Fecioare Maria au putut fi simțite în fiecare minut al acestor zile pline de har, de la cele mai mari, până la cele mai mici detalii, incluzând chiar și vremea favorabilă celebrării sfintei Liturghii în aer liber, la grota închinată sfintei Tereza a Pruncului Isus. Acesta a fost un lucru minunat deoarece biserica ar fi devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au participat la sfintele Liturghii. A fost un lucru cu adevărat impresionant să putem vedea enoriași catolici și ortodocși aducând împreună laude lui Dumnezeu.

La Liturghia de încheiere a pelerinajului icoanei de la Cacica a participat și Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. După binecuvântarea finală, credincioșii, cu mulțumire și emoție au condus icoana în cântări de laudă până la mașină.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile pline de har și pentru că ne-a dăruit-o pe sfânta Fecioară Maria, Mama noastră, a tuturor.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Alexandra Mîndrilă și Andreea Diac