Peregrinatio Mariae - Schineni (17-20 iunie 2012)

n perioada 17-20 iunie 2012, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a poposit n Parohia Sfnta Tereza a Pruncului Isus din Schineni, judeul Bacu.

n pelerinajul su, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a ajuns i n comunitatea noastr. Cu mic, cu mare, toat suflarea satului s-a adunat n faa bisericii pentru a o ntmpina cu flori i inimi curate pe ocrotitoarea tuturor. Cel mai ateptat i emoionant moment a fost acela n care Icoana a fost cobort din main. Aceasta a fost primit n aplauzele credincioilor i salutat de printele paroh Valentin Bulai.

A urmat sfnta Liturghie celebrat de printele decan Isidor Dsc. Printele, la predic, ne-a prezentat cum ar trebui s fie o adevrat familie cretin. De aici am nvat c i n aceste timpuri moderne putem face din familiile noastre un col de rai. Dup sfnta Liturghie Icoana a fost dus n biseric, unde fiecare a avut posibilitatea s pun la picioarele Maicii Domnului toate grijile, problemele, dar i bucuriile i mplinirile cotidiene.

n zilele care au urmat, icoana de la Cacica a fost venerat de mulimea de credincioi astfel nct ea s nu rmn singur nici un moment. Au fost clipe de rugciune, cntri, dar i de meditaie i reflecie cnd fiecare a putut avea un dialog cu Fecioara Maria i, cu siguran, a putut simi cldura i mngierea ei de Mam. Din aceste ore de preamrire, nu a putut lipsi rugciunea att de mult ndrgit de miile de credincioi: sfntul Rozariu.

n seara zilei de mari a avut loc procesiunea cu icoana pe strzile localitii. Enoriaii, cu flori n mn, n cntri nchinate Mariei, au participat n numr mare la acest eveniment a cror roade se vor resimi n vieile tuturor.

Binecuvntrile sfintei Fecioare Maria au putut fi simite n fiecare minut al acestor zile pline de har, de la cele mai mari, pn la cele mai mici detalii, incluznd chiar i vremea favorabil celebrrii sfintei Liturghii n aer liber, la grota nchinat sfintei Tereza a Pruncului Isus. Acesta a fost un lucru minunat deoarece biserica ar fi devenit nencptoare pentru numrul mare de credincioi care au participat la sfintele Liturghii. A fost un lucru cu adevrat impresionant s putem vedea enoriai catolici i ortodoci aducnd mpreun laude lui Dumnezeu.

La Liturghia de ncheiere a pelerinajului icoanei de la Cacica a participat i Preasfinitul Aurel Perc, episcop auxiliar de Iai. Dup binecuvntarea final, credincioii, cu mulumire i emoie au condus icoana n cntri de laud pn la main.

i mulumim lui Dumnezeu pentru aceste zile pline de har i pentru c ne-a druit-o pe sfnta Fecioar Maria, Mama noastr, a tuturor.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Alexandra Mndril i Andreea Diac