Peregrinatio Mariae - Brusturoasa (24-27 iunie 2012)

În perioada 24-27 iunie 2012, a fost un eveniment important pentru comunitatea catolică și ortodoxă din Brusturoasa, au fost și mulți ortodocși, datorită faptului că a poposit la noi Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Iată mărturia unui martor ocular:

"Mă numesc Mihaela, m-am născut și am fost botezată în religia ortodoxă, după cununie am trecut la religia catolică. A fost alegerea mea, necondiționată de nimeni. Sunt 16 ani de atunci, ani în care am văzut și învățat foarte multe despre religia catolică.

Particip cu drag de fiecare dată la sfântă Liturghie, am învățat ce este Botezul, Împărtășania, Cununia, am asistat la primirea unui preot nou sfințit în parohia noastră și multe altele.

Dar ce mi-a fost dat să văd pentru prima dată în viață a fost la 24 iunie 2012, când în Parohia Brusturoasa, în satul Hângănești, județul Bacău, a fost adusă Icoană Maicii Domnului de la Cacica.

Icoana a stat trei zile la noi, trei zile de mister, de misiuni, de Liturghii speciale, de preoți noi, predicatori, la care se adaugă și vizita episcopului auxiliar Aurel Percă.

Nu am cuvinte și nu pot explica ce au însemnat acele trei zile pentru mine. Au fost trei zile de sărbătoare spirituală, trei zile de liniște sufletească, trei zile în care am fost alături de Maica Domnului cu trup și suflet, zile în care m-am rugat și m-am dedicat doar Maicii Domnului.

Dar cum bine știm cu toții, tot ce este frumos trece repede, icoana trebuia să fie dusă înapoi la Cacica, iar eu am rămas, în curtea bisericii, plângând, dar o voi păstra în suflet și în gând până la moarte.

A fost cu adevărat o minune".

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Maricel Moraru