Peregrinatio Mariae - Brusturoasa (24-27 iunie 2012)

n perioada 24-27 iunie 2012, a fost un eveniment important pentru comunitatea catolic i ortodox din Brusturoasa, au fost i muli ortodoci, datorit faptului c a poposit la noi Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Iat mrturia unui martor ocular:

"M numesc Mihaela, m-am nscut i am fost botezat n religia ortodox, dup cununie am trecut la religia catolic. A fost alegerea mea, necondiionat de nimeni. Sunt 16 ani de atunci, ani n care am vzut i nvat foarte multe despre religia catolic.

Particip cu drag de fiecare dat la sfnt Liturghie, am nvat ce este Botezul, mprtania, Cununia, am asistat la primirea unui preot nou sfinit n parohia noastr i multe altele.

Dar ce mi-a fost dat s vd pentru prima dat n via a fost la 24 iunie 2012, cnd n Parohia Brusturoasa, n satul Hngneti, judeul Bacu, a fost adus Icoan Maicii Domnului de la Cacica.

Icoana a stat trei zile la noi, trei zile de mister, de misiuni, de Liturghii speciale, de preoi noi, predicatori, la care se adaug i vizita episcopului auxiliar Aurel Perc.

Nu am cuvinte i nu pot explica ce au nsemnat acele trei zile pentru mine. Au fost trei zile de srbtoare spiritual, trei zile de linite sufleteasc, trei zile n care am fost alturi de Maica Domnului cu trup i suflet, zile n care m-am rugat i m-am dedicat doar Maicii Domnului.

Dar cum bine tim cu toii, tot ce este frumos trece repede, icoana trebuia s fie dus napoi la Cacica, iar eu am rmas, n curtea bisericii, plngnd, dar o voi pstra n suflet i n gnd pn la moarte.

A fost cu adevrat o minune".

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. Maricel Moraru