Peregrinatio Mariae - Brusturoasa (24-27 iunie 2012)

În perioada 24-27 iunie 2012, a fost un eveniment important pentru comunitatea catolicã ºi ortodoxã din Brusturoasa, au fost ºi mulþi ortodocºi, datoritã faptului cã a poposit la noi Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Iatã mãrturia unui martor ocular:

"Mã numesc Mihaela, m-am nãscut ºi am fost botezatã în religia ortodoxã, dupã cununie am trecut la religia catolicã. A fost alegerea mea, necondiþionatã de nimeni. Sunt 16 ani de atunci, ani în care am vãzut ºi învãþat foarte multe despre religia catolicã.

Particip cu drag de fiecare datã la sfântã Liturghie, am învãþat ce este Botezul, Împãrtãºania, Cununia, am asistat la primirea unui preot nou sfinþit în parohia noastrã ºi multe altele.

Dar ce mi-a fost dat sã vãd pentru prima datã în viaþã a fost la 24 iunie 2012, când în Parohia Brusturoasa, în satul Hângãneºti, judeþul Bacãu, a fost adusã Icoanã Maicii Domnului de la Cacica.

Icoana a stat trei zile la noi, trei zile de mister, de misiuni, de Liturghii speciale, de preoþi noi, predicatori, la care se adaugã ºi vizita episcopului auxiliar Aurel Percã.

Nu am cuvinte ºi nu pot explica ce au însemnat acele trei zile pentru mine. Au fost trei zile de sãrbãtoare spiritualã, trei zile de liniºte sufleteascã, trei zile în care am fost alãturi de Maica Domnului cu trup ºi suflet, zile în care m-am rugat ºi m-am dedicat doar Maicii Domnului.

Dar cum bine ºtim cu toþii, tot ce este frumos trece repede, icoana trebuia sã fie dusã înapoi la Cacica, iar eu am rãmas, în curtea bisericii, plângând, dar o voi pãstra în suflet ºi în gând pânã la moarte.

A fost cu adevãrat o minune".

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Maricel Moraru