Liturghie de mulțumire a preoților noilor preoți

În ziua de 19 iulie 2012, absolvenții Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, care au primit sfințirea preoțească la 29 iunie 2012, s-au întâlnit la Cacica, pentru a aduce mulțumire Sfintei Fecioare Maria, Mama Preotului veșnic, pentru marele dar de care au fost învredniciți prin voința Domnului.

Această mulțumire, de-acum tradițională, s-a concretizat printr-o sfântă Liturghie celebrată de tinerii preoți în sanctuarul marian "Adormirea Maicii Domnului", cu începere de la ora 15.00, într-o atmosferă plină de pietate și de recunoștință față de marele dar al Preoției, pe care l-au primit cei 14 tineri prezbiteri în urmă cu câteva săptămâni.

Aceștia au dorit să-și exprime recunoștința filială față de Maica Domnului, a cărei mijlocire maternă i-a călăuzit în timpul anilor de formare seminarială până la treptele altarului.

Acest moment deosebit a fost o ocazie pentru noii preoți de a medita din nou asupra importanței marii taine pe care au primit-o prin impunerea mâinilor și care i-a configurat pentru totdeauna din punct de vedere sacramental cu Isus Cristos, Marele și Unicul Preot.

Fie ca bunul Dumnezeu să primească cu bunăvoință disponibilitatea acestor tineri preoți pentru vestirea Evangheliei și să ducă la împlinire lucrarea sa cea bună pe care a început-o cu fiecare dintre ei!

Deo gratias!

Pr. Andrei Dumitrescu