Liturghie de mulumire a preoilor noilor preoi

n ziua de 19 iulie 2012, absolvenii Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfntul Iosif" din Iai, care au primit sfinirea preoeasc la 29 iunie 2012, s-au ntlnit la Cacica, pentru a aduce mulumire Sfintei Fecioare Maria, Mama Preotului venic, pentru marele dar de care au fost nvrednicii prin voina Domnului.

Aceast mulumire, de-acum tradiional, s-a concretizat printr-o sfnt Liturghie celebrat de tinerii preoi n sanctuarul marian "Adormirea Maicii Domnului", cu ncepere de la ora 15.00, ntr-o atmosfer plin de pietate i de recunotin fa de marele dar al Preoiei, pe care l-au primit cei 14 tineri prezbiteri n urm cu cteva sptmni.

Acetia au dorit s-i exprime recunotina filial fa de Maica Domnului, a crei mijlocire matern i-a cluzit n timpul anilor de formare seminarial pn la treptele altarului.

Acest moment deosebit a fost o ocazie pentru noii preoi de a medita din nou asupra importanei marii taine pe care au primit-o prin impunerea minilor i care i-a configurat pentru totdeauna din punct de vedere sacramental cu Isus Cristos, Marele i Unicul Preot.

Fie ca bunul Dumnezeu s primeasc cu bunvoin disponibilitatea acestor tineri preoi pentru vestirea Evangheliei i s duc la mplinire lucrarea sa cea bun pe care a nceput-o cu fiecare dintre ei!

Deo gratias!

Pr. Andrei Dumitrescu