Pelerinajul tinerilor la Cacica: Împreunã cu Maria, la izvorul bucuriei adevãrate!

Toþi tinerii binevoitori din Dieceza de Iaºi, dar ºi din întreaga þarã, sunt invitaþi la sanctuarul marian de la Cacica, în sãrbãtoarea Adormirea Maicii Domnului, pentru a participa la Pelerinajul bucuriei împreunã cu Maria. Motoul pelerinajului tinerilor este: "Împreunã cu Maria, la izvorul bucuriei adevãrate!" Ca în fiecare an, tinerii vor parcurge pe jos o parte din drum.

Anul acesta, Preasfinþitul Petru Gherghel, episcopul diecezei de Iaºi, îi invitã pe toþi tinerii prezenþi la Cacica sã continue ceea ce au experimentat la Iaºi, în cadrul INTC - sã trãiascã ºi sã rãspândeascã, în familiile ºi grupul lor de prieteni, adevãrata bucurie ce izvorãºte de la Cristos ºi pe care ne-o aratã Maria.

Pelerinajul este o imagine a vieþii noastre ce ne reaminteºte cã suntem cãlãtori pe acest pãmânt ºi cã ne îndreptãm mereu cu încredere spre scopul nostru final, veºnicia. Avem un drum al vieþii pe care-l parcurgem uneori în bucurie, alteori în tristeþe, uneori cu speranþã, alteori cu teamã. Pe acest drum presãrat uneori cu împliniri, alteori cu decepþii, Maria ne este mereu alãturi. Maria ne îndreaptã privirea ºi nãzuinþa mereu spre Cristos, Cuvântul divin, izvorul bucuriei adevãrate, aºa cum sugera ºi episcopul Petru Gherghel la finalul scrisorii pastorale "Invitaþie la Bucurie". Bucuria Mariei sã fie bucuria noastrã ºi trãirea Mariei sã fie izvor al trãirilor noastre, izvor al experimentãrii bucuriei în Domnul.

Tema aleasã de Sfântul Pãrinte pentru Ziua Mondialã a Tineretului preia cuvintele sfântului Paul: Bucuraþi-vã mereu în Domnul (Fil 4,4). Tinerii de la Cacica se vor uni în rugãciune cu tinerii din Dieceza de Iaºi ºi din întreaga þarã, continuând, în comuniune sacramentalã, bucuria trãitã în zilele frumoase ale Întâlnirii Naþionale a Tineretului, ce s-a desfãºurat în perioada 25-29 iulie 2012 la Iaºi. Numai uniþi în rugãciune, în prezenþa lui Isus ºi a Mariei, vor putea da mãrturie despre credinþa ce se aflã în adâncul inimilor noastre ºi care îºi trage seva de la Cristos, izvorul adevãratei bucurii.

În dieceza noastrã continuã Anul familiei. Lansãm o invitaþie pentru toþi tinerii, voluntari sau participanþi, care vor veni la Cacica sã se roage pentru pãrinþii lor, pentru fraþii ºi rudele lor, sã se roage pentru prietenii lor proaspãt cãsãtoriþi, pentru cei care urmeazã sã se cãsãtoreascã ºi, nu în ultimul rând, pentru ei înºiºi, sã poatã întemeia familii frumoase ºi clãdite pe credinþa în Dumnezeu. Rugaþi-vã, dragi tineri, ºi pentru vocaþii la preoþie ºi la viaþa consacratã, cãci toþi avem nevoie de oameni care sã ne arate calea spre Dumnezeu, o cale pe care sã o strãbatem cu toþii în sfinþenie.

Pelerinajul tradiþional al tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe marþi, 14 august 2011. Tinerii care doresc sã participe sunt rugaþi sã fie prezenþi la locul de dupã calea feratã, înainte de zona unde încep serpentinele, pânã la ora 12.00. La aceastã orã va avea loc Ritualul pornirii în pelerinaj, dupã care se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 ºi va avea lor Ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar. În fruntea tinerilor va fi prezent PS Petru Gherghel.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi animatã de tineri.

Urmãtorul moment va fi privegherea marianã ºi procesiunea cu lumânãri de la ora 22.00. În continuare, pe parcursul nopþii, tinerii se vor reuni în rugãciune la altarul amenajat afarã, pregãtindu-se astfel sã trãiascã intens Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie din solemnitatea Adormirea Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Tinerii care doresc sã se implice ca voluntari sunt rugaþi sã completeze aici formularul de înscriere. Voluntarii sunt rugaþi sã fie prezenþi încã din 13 august. Prima întâlnire cu voluntarii va avea loc în dupã-amiaza aceleiaºi zile, la ora 16.00 la Casa Polonã. Detalii pot fi obþinute de la Gabriel Mãriuþ: 0748/619159, 0731/615559 sau Alexandra Cojan: 0742/452569; voluntaricacica@gmail.com.

Parohiile ºi grupurile care vor participa la Pelerinajul tinerilor de la Cacica sunt rugate sã semnaleze aici prezenþa lor. Acest lucru ne ajutã sã estimãm numãrul tinerilor prezenþi.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor.

Detalii pot fi obþinute de la pr. Florin-Petru Sescu: 0748/570315; 0765/485514, sescu_florin@yahoo.com.

Oficiul pentru Pastoraþia Tinerilor, Copiilor ºi Asociaþiilor