Peregrinatio Mariae - Onești "Sfânta Tereza" (2-5 septembrie 2012)

În perioada 2-5 septembrie 2012, icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica a vizitat comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești.

Duminică, 2 septembrie, la ora 17.45, ne-am adunat în curtea bisericii să o primim pe Maica Domnului. La primirea icoanei, ne-am bucurat să-l avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Petru Gherghel, care a celebrat pentru prima dată în biserica noastră. Au fost prezenți alături de părintele paroh, Anton Ioan, și de părintele vicar, Felix Roca, părintele decan, Toma Rediu, și alți preoți din comunitățile învecinate și de la frații capucini. Icoana de la Cacica a fost însoțită de părintele Cristian Pal.

Am primit-o pe Măicuța Domnului cu rugăciuni, cântece și flori. A urmat procesiunea spre biserică și apoi Liturghia de seară. După sfânta Liturghie icoana a rămas expusă în biserică timp de trei zile, timp în care toți cei care au dorit au avut ocazia să se roage Maicii Preasfinte.

Am avut posibilitatea să ne unim în jurul altarului, împreună cu Sfânta Fecioară, în fiecare seară, la sfânta Liturghie. Luni dimineață am participat la sfântul Rozariu meditat, marți am parcurs împreună Calea Sfintei Cruci, iar miercuri l-am adorat pe Isus Cristos prezent în sfânta Euharistie.

În seara zilei de miercuri, 5 septembrie, după celebrarea sfintei Liturghii, prezidată de părintele decan, icoana a părăsit Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" pentru a-și continua pelerinajul în dieceza de Iași. O copie a acestei icoane a rămas în bisericuța oneșteană, ca amintire a acestei vizite extraordinare, dar și ca simbol al faptului că Mama noastră cerească ne poartă de grijă permanent și este mereu alături de noi.

Deși suntem o comunitate nouă și este încă vacanță, am avut bucuria de a vedea foarte mulți credincioși prezenți la biserică. La sfintele Liturghii biserica a fost neîncăpătoare. De-a lungul celor trei zile sute de credincioși, catolici și ortodocși, au trecut prin fața icoanei pentru a-i încredința Maicii Sfinte rugăciunile, suferințele, recunoștința lor.

Sfânta Fecioară a fost la noi și va rămâne cu noi. Și deja a făcut o minune. În aceste zile au participat la spovadă și împărtășanie foarte mulți credincioși. Ea a știut cum să înmoaie inimile celor prezenți și cum să îi îndrume la convertire, a știut cum să ne cheme la Cristos. Sperăm ca viața spirituală a parohiei noastre să se transforme și să participăm mai des la Liturghie, la spovadă și împărtășanie. Și dacă e să tragem o concluzie după aceste zile, aceasta ar fi una simplă: comunitatea din Onești o iubește pe Sfânta Fecioară Maria! Și prin ea ne-am apropiat mai mult de Cristos!

Îi mulțumim Sfintei Fecioare Maria că ne-a vizitat și îi mulțumim pentru harurile ce le-a mijlocit pentru noi. Îi promitem că și noi îi vom întoarce vizita, așa cum ne-a îndemnat și părintele Cristian Pal. Vom merge și noi la Cacica ori de câte ori vom avea ocazia!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Un grup de credincioși