Peregrinatio Mariae - Roman "Inima Neprihãnitã a Mariei" (9-12 septembrie)

Comunitatea "Inima Neprihãnitã a Mariei" din Roman a avut imensa bucurie de a primi în mijlocul ei venerabila Icoanã a Sfintei Fecioare Maria de la Cacica în perioada 9-12 septembrie 2012. De-a lungul celor trei zile am trãit împreunã cu întreaga comunitate moment de har.

Duminicã searã, cu flori în mâini, alãturi de pãstorul diecezei noastre, i-am urat bun venit Maicii noastre cereºti. I-am mulþumit lui Dumnezeu ºi sfintei Fecioare pentru aceastã vizitã minunatã printr-o sfântã Liturghie prezidatã de Preasfinþitul Petru Gherghel, pãstorul Diecezei de Iaºi, alãturi în sfântul altar au fost pãstorii comunitãþii noastre, pãrintele Cristian Pal, cel care ne-a adus icoana de la Cacica, pãrintele predicator Iosif Irinel Iosub, dar ºi preoþi oaspeþi din oraºul muºatin ºi din împrejurimi.

Au fost trei zile în care sfânta Fecioarã a rãmas în mijlocul nostru, dând posibilitatea tuturor celor de bunã credinþã sã se apropie ºi sã se închine Maicii Preasfinte. În aceste zile am avut bucuria de a-l avem în mijlocul nostru pe pãrintele Iosif Irinel Iosub, care la fiecare sfântã Liturghie ne-a vorbit atât de frumos despre viaþa de familie, iubirea fraternã ºi ne-a apropiat mai mult de Maria mama noastrã cereascã.

Marþi a fost o zi specialã pentru bolnavi, pentru cã sfânta Liturghie de la ora 11 a fost oferitã pentru ei. Aceºtia au avut ocazia de a o vedea pe Maria, de a o ruga ºi de a-i mulþumi pentru toatã puterea pe care le-o oferã în greutãþile vieþii. La aceastã sfântã Liturghie ne-am rugat împreunã cu bolnavii atât pentru sãnãtatea trupului, dar mai ales pentru sãnãtatea sufletului nostru.

Am aºezat la picioarele Mamei noastre cereºti rugãciunile, intenþiile noastre cu care am fost prezenþi la aceste moment deosebite de har, ei i-am prezentat temerile ºi grijile noastre, înfrângerile ºi bucuriile, lacrimile ºi credinþa noastrã, dar ºi recunoºtinþa noastrã.

Momentele de rugãciune în comun, recitarea sfintelor rozarii dar ºi orele de adoraþie propuse, iertarea primitã în sacramentul Spovezii ne-au reînsufleþit ºi ne-au fãcut sã ne ridicãm privirea spre cer ºi sã o rugãm pe Maria sã mijloceascã neîncetat pentru noi la Fiul ei preasfânt. La aceste momente am avut bucuria de a ne uni în rugãciune ºi cu mulþi credincioºi ortodocºi care s-au rugat împreunã cu noi.

Marþi seara, în ultima searã petrecutã în prezenþa Icoanei Maicii Domnului de la Cacica am rostit sfântul Rozariu împreunã cu întreaga comunitate într-o procesiune pe strãzile oraºului nostru. Fiecare credincios a purtat în mâna sa o candelã, ca semn al credinþei, al iubirii ºi a recunoºtinþei faþã de zilele de har petrecute alãturi de Mama noastrã.

Miercuri, la ora 11, s-a celebrat sfânta Liturghie de încheiere a acestor zile minunate. La aceastã sfântã Liturghie ne-am rugat sfintei Fecioare sã ne mijloceascã putere pentru viaþa de zi cu zi ºi sã-ºi întindã a sa mantie care sã ne fie paravan ºi scut de apãrare pentru noi, în nevoi ºi pericole.

La sfârºitul sfintei Liturghii am primit o copie a acestei icoane, ca o frumoasã amintire a acestor zile.

Ultimul moment de rugãciune de la ora 15 a fost unul emoþionant, ºtiind cã Maica Domnului urma sã plece pentru a se îndrepta spre o altã comunitate. Preoþii comunitãþii noastre, pãrintele Ionel Roºu, noul nostru paroh, pãrintele vicar Marius Sabãu, împreunã cu pãrintele Valentin Ciceu, paroh de Somuºca, ºi întreaga comunitate au recitat sfântul Rozariu. Dupã acest moment de rugãciune, cu chipurile luminate ºi sufletele împãcate, dar cu lacrimi în ochi, ne-am luat rãmas bun de la venerabila Icoanã a Maicii Domnului de la Cacica ºi printr-un ropot de aplauze.

Mulþumim, Mãicuþã sfântã, pentru toate darurile pe care le-ai mijlocit pentru noi!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Monalisa Bulai, Alexandra Mihai,
Monica Mihai, Alice Molodoi