Peregrinatio Mariae - Bacău, Izvoare (27-30 septembrie 2012)

Parohia Romano-Catolică "Sfântul Francisc de Assisi", din Bacău, cartierul Izvoare, a fost în sărbătoare: în perioada 27-30 septembrie 2012 au avut loc vizita icoanei miraculoase de la Cacica, misiuni populare și hramul comunității, "Sfântul Francisc de Assisi".

Sfârșitul canicular de septembrie a prilejuit o întreită sărbătoare pentru parohia noastră și credem că va rămâne pentru mult timp întipărită în inimile credincioșilor: Vizita icoanei miraculoase de la Cacica, misiunile populare, cu ocazia anului dedicat familiei și căsătoriei creștine, și hramul comunității, "Sfântul Francisc de Assisi". Preț de câteva zile, biserica parohială a devenit neîncăpătoare, datorită prezenței unui număr mare de credincioși și preoți, dornici să participe la o asemenea manifestare a credinței.

Sărbătoare a început în ziua de joi, 27 septembrie 2012, când comunitatea parohială, în frunte cu PS Petru Gherghel, alături de părintele paroh Andrei Cocianga și de preoții din decanat, ca o familie în pragul unei sărbători, a așteptat sosirea icoanei, moment emoționant care a avut loc la puțin timp înainte de sfânta Liturghie de seară.

"Fii binecuvântată, Preasfântă Fecioară Marie, care astăzi vii în vizită la noi...să-i întâlnești pe fii tăi. Marie, Mama noastră, te așteptăm cu bucurie, și dorim ca și noi să creștem în credință, să ne bucurăm de prezența ta, ca prin tine să ajungem la Fiul tău, Mântuitorul nostru"...

După rugăciunea rostită de episcopul nostru în fața icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de părintele paroh și rugăciunea unei familii din parohie, adresată sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, Preasfințitul Petru Gherghel a îndemnat la încredere în mijlocirea Maicii Preacurate, a cărei rugăciune atrage milostivirea divină.

Au urmat trei zile de misiuni populare, cu predici tematice, în care părintele predicator Anton Diacu a scos în evidență legătura indisolubilă între Isus și Maica sa Preasfântă, între familia creștină și Maria, precum și rolul rugăciunii și al convertirii în familie.

Sâmbătă seara, după Liturghia prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, pe străzile cartierului și în incinta parohiei, timp în care s-a recitat sfântul Rozariu și s-au intonat cântece mariane.

Sărbătoarea noastră s-a încheiat duminică, 30 septembrie 2012, zi în care am celebrat hramul comunității, în prezența unui număr impresionant de preoți și credincioși din Bacău. La sfârșitul sfintelor celebrări, părintele paroh a mulțumit tuturor pentru reușita acestei manifestări publice de credință.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Comunitatea parohială "Sfântul Francisc de Assisi" din Bacău-Izvoare